Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/17/2020 in all areas

  1. Yes, I got the same problems, and only now found the solution. Just change the thickness of the filament from 2.85 to 1.75 in the settings. Of course it would help only if u use 1.75 mm filament.
    2 points
  2. Hey. Recently I was printing some gears. I've found the location of the Z-seam* affecting the smoothness of the gears, which is important to me. So much so that I will manually edit the g-code to move it where I deem necessary, after trying my hardest to let Cura place them in inside corners. The one thing I've found a bit annoying though is that it is cumbersome to check every layer, using the toolpath animation to check the start/seams. I noticed Slic3r has an option to show these, but I prefer Cura anyway.. So I thought maybe I could develop a plugin that does this, after not fi
    1 point
  3. While waiting for my post to be approved it looks like I might have found the solution. It seems the default travel jerk setting in Cura is too high for an Ender 3 Pro. I've reduced it to 10mm/s and everything so far is much smoother.
    1 point
  4. Did you re-slice the model and try to print the new Gcode file - or did you run the previous Gcode that worked? Within the printer under Control / Filament make sure "E in mm³" is "Off". Looking at W1_underextrude.gcode in line 4 it says it uses 20.868m of filament. Dumping the file into AutoCad I come up with 505720.78mm of extrusion and a total E of 20.89mm. So that's whats going on in the Gcode file. With an initial layer height of .2, a layer height of .25, and a line width of .4 and doing some math (sorry grNadpa) then layer 1 is 16020.78mm extrusion
    1 point
  5. I think you might have a corrupt USB stick or download is most likely but your firmware is quite old so you might want to use the recovery image to cleanly install the version you want. have a look here: https://support.ultimaker.com/hc/en-us/articles/360011587199?download=%2Fen%2Fresources%2F23129-updating-the-firmware and alternatively you can get https://software.ultimaker.com/releases/firmware/stable/5.2.11.20190503/recovery-5.2.11.20190503.img and follow this guide https://community.ultimaker.com/topic/20024-recovering-a-bricked-um3/?do=findComment&comment=19989
    1 point
  6. I generally respond to those pings, although I don't track issues on the forum itself. If you seek to modify the layer heights, look for the buildLayersWithHeight function of the Slicer class: https://github.com/Ultimaker/CuraEngine/blob/51ee4b7adf6dfd112241cdf3fd5681e87cf6370c/src/slicer.cpp#L929 In this function it determines the Z coordinate of each layer, either by calculating from the layer height and initial layer height, or by asking the AdaptiveLayer class.
    1 point
  7. The bed is fine I can check that again tomorrow but just read your post again I can set the nozzle down just 0.1mm. Thank you for pointing that out! I thought it was normal till it happened to every print. And came back here to ask that very question.
    1 point
  8. /facepalm Thank you good sir, I was certain there had to be an option for it somewhere, but for the life of me i couldn't find it yesterday lol. Was already doing the manual rename, but forget every now and then. Interesting to know, thank you again. Cheers Nallath, I went and found a plugin by fieldOfView (aka ahoeben on forum ?) called "Custom Printjob Naming" that works precisely as advertised.
    1 point
  9. Hi, You can send an account recovery request to the Ultimaker support team via https://support.ultimaker.com/hc/en-us/requests/new. Chris
    1 point
  10. You will not only have problems with long filenames, when a filename starts with _ (underscore) the file will not show up on the display!
    1 point
  11. Unthick "add machine prefix to job name" in preferences... or manualy rename each file before saving 😉
    1 point
  12. If you use the printer normally, through menus and such there is no difference in developer mode. You are fine. But if you ssh into the printer and start editing files then all bets are off. As far as sendgcode breaking something - it's almost impossible. But I suppose if you are clever enough you *might* be able to break something. I can't think of anything though. The printer has temp limits to keep you from going too hot and the steppers are not strong enough to break anything. A bigger issue for some people - if your printer is out on the internet th
    1 point
  13. Hi guys, After years of following the evolution of the mark2 project, I finally got my hands on relatively cheap second-hand Ultimaker 2 (non plus that wasn't in the best shape to be honest) and did the upgrade a week after receiving the machine! As a UMO veteran - not even the Ulticontroller was around when I first got my machine xD- I am super amazed how well the mark2 does! While I have been playing around with the original dual extrusion upgrade, I must say that the mark2 is lightyears ahead in every concern!! I created a magnetic head for my e3d-hotend that I'll be sharing
    1 point
  14. Thank you gr5. I will pursue your suggestions and report back. Best, Ryan
    1 point
  15. Yes, it is the same firmware - currently 5.2.11.
    1 point
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
  • Create New...