Jump to content

jngf

Dormant
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. I mounted the E3D Hotend last week on my Ultimaker. Mechanically all went OK. I couldn't get the thermistor working OK. I put back in the original thermocouple AD595. Of course I made some modifications on the firmware, using Hinges Marlin Builder (I tried ErikZalm's github as well with Arduino 23). I tried all the different options (experimental and basic) with heated bed and Ulticontroller. The result is the same, every time: The heating of the nozzle is very quickly, but is doesn't stop. So I get a Maxtemp error. Every time. Am I the only one with this problem? If not how do I solve it? BTW I never had this kind of troubles in the past 3 years!
  2. first my question: After mounting my E3D All Metal Hotend on an original Ultimaker I had to reconfigure Marlin. I selected option 5 (5 is 100K thermistor - ATC Semitec 104GT-2 (Used in ParCan & J-Head) (4.7k pullup). I am not sure if 4,7k pullup is correct Problem: The nozzle temperature on the Ulticontroller indicates a starting temperature of 147 Degr. After prepare heating for PLA the temperature is rising, the nozzle is heating. I cannot find an option for an offset of a thermistor. (BTW there is an option for the thermocouple AD595 Any suggestions where to improve?? additional notes: For the mounting I sanded/polished the plastic Bowden coupling on one side to get it fit in my ABS printed hotend (http://www.thingiverse.com/thing:94678). I extended the wires for the heater and the small fan for about 50 cm and replaced the limit switches for the X and Y axis. The model could be redesigned at some places, ie for the housing of the linear bearings, which could be easily 5 mm shorter on the sides, which are now reducing the work plane somewhat.
  3. My first thought was about the accurancy tolerance of a stepper motor like Nema 14. What problem will be caused by the imparity of the two motors?
  4. Yesterday i had a meeting with 5 Ultimakers. They were not familiar with Skeinpypy and I introduced it to them. At home I had no problems with the packaged pypy, but elswhere ther was a error for slicing. It was on the forum that a removal of the pypy folder will work, but slower with Python. That is correct. With all installations (on fairly new laptops) the error occurred and we removed the pypy folder. I hope that error this too is a result of the bug in pypy and will be over in the next update. In the meantime I'm enjoying the use of skeinpypy and printrun. Especially the Joris plugin for a smooth bracelet scored very good!
  5. I suppose there is a parameter like fill density. Set it to 100%.
  6. Hi Daid, it looks awesome. When can we test a beta version? I can make time for that
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!