Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

petermeuris

Member
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by petermeuris

  1. Went well, except ... 1/ The wire of the fan does not fit through the boxholes. 2/ It is impossible to close the (white) fanduct. It looks as if the fan is too big. Any ideas, solutions or should I use duct tape ? :-)
  2. petermeuris

    First results

    I have printed my first test objects All suggestions are welcomed. So, here are my prints, 0.3mm layers, infill 30-70%, PLA 250°C: - ReplicatorG with marlin firmware. - Firmware: Marlin generated with BuildMeMarlin (awesome work Daid!), default settings exept baudrate/endswitches Some problems: 1) Some times layers do not stick together. Too little material was extruded, filling factor not high enough ? I just sometimes had to push the filament a bit manually. I cannot yet figure out how the extruder motor mechanism is supposed to clamp the thread anyway. 2) At start the PLA does not stick to the blue tape. So ... way to go :-)
  3. petermeuris

    First results

    I tried this several times with repG, no success yet.
  4. petermeuris

    First results

    My next print is clearly better, the problem is solved. But it stopped in the middle, due to extruder switched off maxT is reached. What happened, the connection at the extrusion head of the thermocouple was decoupled during printing, and overheated the system. Good it went down. But now ....another problem, none of the switches are working anymore ! T control is fine, motors are fine, but none of the switches. Kind of annoying. Any help? :-)
  5. petermeuris

    First results

    OOch !
  6. petermeuris

    First results

    Thank you that helped a lot. It turned out that the little piece of white plastic was mounted upside down. Therefore there is no (firm) grip at all at the filament. Stupid me :-)
  7. petermeuris

    First results

    @Daid: - I agree that this is serious under extrusion, i did not use the SkeinPyPy yet, I was using repG after I upgraded the firmware. (I tried SkeinPyPy, I could check the SkeinPyPy settings, but was not able to find the executable to run the machine -linux version) - This tension knob how is it kept in place ? see photo I think I miss something if I turn the tension knob, the wooden/plastic part is not pushing the thread, it pushes the wooden/platic part out ...
  8. petermeuris

    Motors are not working

    - Do the motors get warm ? - Have you plugged in the motor wire in the motherboard ?
  9. petermeuris

    Switches not complete in package ?

    I seem to have an incomplete set ? The limit switches as seen in http://wiki.ultimaker.com/File:Endstops2.jpg are not included as far as I can see. In stead I have - 1 blue (long) - 1 red (long) - 2 black (long) - 2 black (short) So in total 4 long and two short. long =ca 85 cm, short =ca 30 cm. How to proceed ?
  10. petermeuris

    reset firmware?

    Hello all, I was trying out some new firmware, and I am stuck. I was able to work with replicatorG and the motors do work, no heating nor extrusion. Then I tried out some newer firmware, but now I cannot connect anymore. It says: Attempting to reset RepRap (pulsing RTS) Unknown: **********HERE SOME STRANGE SYMBOLS Any help ? Thanks, Peter
  11. petermeuris

    reset firmware?

    I also checked if the Motherboard was giving any voltage to the white wires, Ii did not. (Voltmeter) I was using repG 33 for linux, I have installed v25 and heating works,we are getting closer now.
  12. petermeuris

    reset firmware?

    So I followed your first link, created the software uploaded it, but is tells me: avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout EDIT: Restarted the ultimaker and ran the uploader again, this uploads the software And I can connect again with repG ! Thanks !! Still no heating nor movement in the feeding motor though, the rest works. So I have still work to do :-)
  13. petermeuris

    reset firmware?

    Ok,I ll try. Thanks.
  14. petermeuris

    reset firmware?

    As I am not able to connect, how can I change the firmware ? Where to set/check the baudrate in repG ? (WIN7 or Linux) Is there a way to get back to the initial firmware ?
  15. petermeuris

    reset firmware?

    Can you point me to where I set this ? By the way what firmware is recommended ? Thanks, Peter
  16. petermeuris

    Extrusion head assembly fan questions

    @Zmaster; You are right, I assembled it the wrong way. The fan is outside the fanduct anyway .
  17. petermeuris

    x and y axes adjustment

    Still it is not clear to me either, it looks as if you start moving the head the axes are parellel no ?
  18. petermeuris

    Extrusion head assembly fan questions

    Trimming and some tape seems to work for me. - Can someone post a photo on how the fan cables are supposed to be located ? - What design for new fan duct did you choose from thingiverse ? There are several.
  19. petermeuris

    Extrusion head assembly questions

    I did drill out the hole a bit, and I could shift it in, I hope the wires are still intact.
  20. petermeuris

    Extrusion head assembly questions

    Hello all, The extrusion head assembly went fine. However two questions popped up. (see http://wiki.ultimaker.com/Ultimaker_rev ... usion_head ) - The thermocouple does not fit into the aluminum block. It gets stuck halfway. In order to place the fan later I need to get it fully inside the block. Any ideas on how I should proceed ? - I had no plumbing tape (PTFE tape) so I did not include this. Is it really needed ? If so, I should add this of course. Thanks a lot Peter
  21. petermeuris

    Switches not complete in package ?

    Thank you for the advice. I exactly followed it and continued assembling. Quick reply from support, they send the missing parts still today.
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!