Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

kwatts

Member
  • Content Count

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kwatts

  1. Hello, Looking for an example to follow in terms of making a plugin that would give me a checkbox/ boolean in the print panel. Ideally, im looking for a simple way to select at the end of a long print to retract all of the filament from the extruder. Currently i edit the gcode if i remember... Finally update cura versions in my tool chain from 14.09 to 3.4.1. If some one could point me in the direction for how i can achive this, that would be great. Cheers Kym
  2. Fantastic, thanks. I will try a newer version, but its always good to have a version, where you know the expected results. Cheers Kym
  3. Hello, I was wondering if any one can point me to a place i can download a linux build of 14.09 cura. I had to reinstall the linux box i use for slicing and i realized that i dont have that install any more and it is no longer hosted on the ultimaker site. If anyone can help me out, please let me know. Cheers Kym
  4. Hey, Is there another method or company that sells spare parts for a UM1? I tried going through the support.ulktimaker.com creating a ticket, but so far it has been assigned to 2 different people and none of them have responded to my request. Im looking for 1.6.7 electronics with out the steppers and then i need to add a new powersupply. Un till i replace these parts i have a non working um, so if any one knows when i can source these from id love to know. Cheers Kym
  5. Hi Almehmadi, Id like to buy some of the filament off you. where are you in canada so i can get an idea of how much it will be to post. do you have an idea of how much you want per roll? cheers Kym
  6. Hey Guys, Thanks for the detailed replies. yeah i had selected the heated bed, turning the off and uploading fixed the issue, but created another. I have reverted back to my original build until i have more time for testing. Cheers Kym
  7. Hi, I ran into a weird issue today. For a while i have been running 14.09 version of cura. but i have been running fw: 13.03 since well forever. I use the sd card with my umo. Today, I realized that i haven't upgraded the firmware in quite a awhile, so i decided to try the latest and went for the one that ships with cura 14.12.1. As i was reading about some of the fixes that have been done in the last few releases of the firmware. I re sliced my mesh and tried to run it and the mesh ends out getting printed squashed. see the image. So i tried slicing with both 14.09 & 14.12.1
  8. Thanks James, Ill try these suggestions over the next few nights
  9. Hi there, I have been printing plenty of semi organic and mechanical models for years, its come to the time where i need to do some sculptures that were modeled in zbrush. This print i did last night, 8hrs @ 50mm/sec 100mircons on an um1. If you look at the images, the half sphere the character is sitting on and parts of her dress and face, the layering is beautiful . but when it comes to the legs, arms and hair, the layering is not what i expected. Im not entirely sure what i need to change, in order to get these layers to print as good as the rest of the model.
  10. Duh, i had the nozzle one hooked up, but not nozzle 2..... all is working now. thanks for your help.
  11. Hey GR8, Thanks for the reply. I updated the firmware, took 2 goes to get it to update. On the ulticontroller, it now says : error: mintemp will try to pick up another arduino incase that is the issue as well. Cheers Kym
  12. Better clarification now with a clearer head. so i have an ulticontroller, if i plug in a heater cartrige in to heater 1 or heater 2 , then connect the thermacoupler amplifier and thermo coupler to the 1st or second input on the black cable. on the ulticontroller it displays the current temp and the set temp. if i set the nozzle of either 1 or 2 to a number higher than 000, it doesnt register the change on the lcd and the heather blocks do not change temperate.
  13. Hey Folks, This may be a fun one, I for one are out of ideas on what is wrong. I have a um1 , batch6, if that helps to narrow it down. I also have a ulticontroller and dual extrusion setup with v2 hot heads. 2 weeks ago, i had a pretty bad clog in my primary head, it got the point where even manually at 240' i could not push pla through. I noticed as well that there was enough pressure and elasticity, that i if i tried to push the pla maunally via the stepper moter, it would not strip, but if i let it go it would unwind its self. So i took apart the main head and tried to clean it. Put it
  14. Here is where my um lives. All my pla is in the boxes underneath then i only have the pla that im printing with on the spool atthe back or attached to the peg board.
  15. Out of interest, has anyone tried slowly retracting the second filament drive while printing with the other head? Ive been meaning to try it , just havent got around to coding it yet.
  16. I got my pva from Ultimachine in the Us. shipping to toronto, canada was not too much. You have to keep it really dry, i now dry my pva for 2-3 hrs in a dehydrater before printing with it (Jelle suggested this on the google group). I also only cut off the amount i need.
  17. Hey Guys, How do i get back the python stderr/stdout window in either 12.10 or 11? Im trying to get a plugin codded, and i cant tell why its not running during the plugin phase. * i should mention that im on windows Thanks Kym
  18. Does any one have an stl, so i can print a small gear that drives the filament feeder?
  19. My printer has been out of service while i was waiting for a new thermo coupler, got a hothead v2 aswell .This is the first print in a while: Modeled in sculptrix by my gf , some cuts done in netfab and sliced in cura at .2 mm ,1mm walls ,0 infill
  20. So i posted the Filament straightener i have been using to thingiverse last night: http://www.thingiverse.com/thing:30733 I only straighten the amount im going to use before the print.
  21. I wanted to add diamond age to the list, they manufacture all there own filament. colours: http://diamondage.co.nz/?page_id=108 I have have 1 roll left of the 4 that i ordered with a friend (we got a 10 pack), and i haven't had any under extrusion or grinding with these. They also have a us distributor now as well: http://www.printbl.com/ printbl sells for 48$ + shipping per roll. diamondage I have only ever brought in a 10 pack, but to canada its $476 (shipping included) + import taxes Cheers Kym
×
×
  • Create New...