Jump to content

thevoltmaster

Member
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

thevoltmaster last won the day on June 13 2016

thevoltmaster had the most liked content!

Community Reputation

12 Good
  1. sure ;START_OF_HEADER ;HEADER_VERSION:0.1 ;FLAVOR:Griffin ;GENERATOR.NAME:Cura_SteamEngine ;GENERATOR.VERSION:4.0.0 ;GENERATOR.BUILD_DATE:2019-03-19 ;TARGET_MACHINE.NAME:Ultimaker 3 ;EXTRUDER_TRAIN.0.INITIAL_TEMPERATURE:100 ;EXTRUDER_TRAIN.0.MATERIAL.VOLUME_USED:32229 ;EXTRUDER_TRAIN.0.MATERIAL.GUID:44a029e6-e31b-4c9e-a12f-9282e29a92ff ;EXTRUDER_TRAIN.0.NOZZLE.DIAMETER:0.4 ;EXTRUDER_TRAIN.0.NOZZLE.NAME:AA 0.4 ;EXTRUDER_TRAIN.1.INITIAL_TEMPERATURE:225 ;EXTRUDER_TRAIN.1.MATERIAL.VOLUME_USED:3923 ;EXTRUDER_TRAIN.1.MATERIAL.GUID:fe15ed8a-33c3-4f57-a2a7-b4b78a38c3cb ;EXTRUDER_TRAIN.1.NOZZLE.DIAMETER:0.4 ;EXTRUDER_TRAIN.1.NOZZLE.NAME:BB 0.4 ;BUILD_PLATE.TYPE:glass ;BUILD_PLATE.INITIAL_TEMPERATURE:60 ;PRINT.TIME:16441 ;PRINT.GROUPS:1 ;PRINT.SIZE.MIN.X:50.385 ;PRINT.SIZE.MIN.Y:48.276 ;PRINT.SIZE.MIN.Z:0.3 ;PRINT.SIZE.MAX.X:213 ;PRINT.SIZE.MAX.Y:217 ;PRINT.SIZE.MAX.Z:35.57 ;END_OF_HEADER ;Generated with Cura_SteamEngine 4.0.0 T1 M82 ;absolute extrusion mode
  2. further troubleshooting seems to indicate that anytime i have a soluble raft i get the 'exceeds build volume' error. This is pretty frustrating as i print almost exclusively with soluble rafts now.....
  3. After upgrading my Ultimaker 3 to the latest firmware, and installing cura 4.0, any jobs i submit to the printer over the network fail with the error "exceeds build volume" despite the object being small and centered on the bed. i even deleted everything in my configuration folder hoping to reset cura to a working state and after re selecting my network printer still had the same issue. what could i be missing?
  4. been quite happy with this stuff, this is the 'Merlot' Color
  5. im experiencing this same issue. Brand new machine, just updated the firmware, the camera image never loads. if i inspect the webpage in cura connect, it seems to want to point to http://127.0.0.1:8080/?action=stream, instead of my IP. if i copy that address, and put in my machine's IP, im able to see the webstream, but i cant modify that within Cura or the App.
  6. Just chiming in that I've been very happy installing this mod on my Ultimaker original (non plus). Most of my test prints came out really well although I'm still chasing some skipped steps because of my recent switch to TMC2100 drivers. Its amazing the quality i'm getting out of my 4 year old machine compared to newer machines my friends have gotten on the cheap
  7. Yup, looks like the e3d board was designed to work with the existing marlin temp table from the ultimaker main board. http://wiki.e3d-online.com/wiki/E3D_PT100_Amplifier_Documentation Starting my first print with this mod, here goes nothing
  8. Update on doing this mod on an ultimaker original: So far so good. Im beginning the process of applying this mod to an Ultimaker Original. Results so far: PT100: I ordered an E3D PT100 Amplifier board for the PT100 Conversion, and set the firmware to "PT100 Circuit from Ultimaker 2 Mainboard" This tested well. The wires on the PT100 are quite short, so I'm mounting the Amplifier board close to the end of the cable and extending a cable to it. Hot End Fan: I pulled 5V off the board somewhere, seems to work fine. PWM Fans: Seem to work fine at 19V, may investigate lengthening these cables as well. So far so good......
  9. Completed this today. Thanks so much for the writeup, its like a whole new machine.
  10. Thanks! Does Ultimaker sell the v2 board anywhere? I would consider replacing my electronics, but I wouldn't want to buy a clone, I think I'd want an original board.
  11. So will this work on an Ultimaker original? I have the Ultimaker heated bed platform kit that came with the 24v psu, but i cant quite grasp how my electronics are different from that of the UMO+. I really want to do this upgrade, Thanks!!!
  12. So I have a quick question about how the new Z Stage works. I purchased the upgrade kit at Maker Faire NY and have just finished assembling it, however I cannot see any way that the lower Z limit switch can be pressed by the new Z stage. Am I missing something or has the lower limit become redundant? Thanks!
  13. Wow I love this stuff. It sands to nice smooth finish without losing its color. Color me impressed
  14. Me too. I feel like im making progress backwards. I've put in my new bowden tube because the old one was defective, and now every time I print I get a plug. Not the kind that moves the bowden tube, but a new one where the plug is the diameter of the tube and then there is a thinner string of plastic behind it. I cant even reliably extrude from printrun, It just keeps jamming. What to do what to do.....
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!