Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

mfountouklis

Member
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

    Never

Community Reputation

0 Neutral
  1. mfountouklis

    Problem: Replicator controls do not respond

    I POST a reply to notify that i solved this problem for future reference or people looking into replying. The only things i did was to cut the excess on the wiring of the yellow/red temp control lead and update the firmware and machine. I had problems updating the firmware with ReplicatorG 0035 so i installed 0034 and then updated to Marlin experimental and then returned to 0035 to select driver as Experimental Marlin and then all worked.
  2. Hello forum, This is my first post, i just finished the assembly of my Ultimaker. Now i had no problems -that i am aware of- until the instalation of the Replicator and the configuration of the Arduino drivers. I run Windows 7 and have a new Ultimaker that came two weeks ago with the new arduino chip. When i configure the port and machine in Replicator and pless the ON button i get the green light BUT with this log output: Now, like i said i get the green status bar and the message : Machine Ultimaker Sprinter/Marlin ready on COM3 etc etc. So i said what the hell, and proceeded. BUT when i open control to manually move around -when i say manualy i mean by clicking the arrows in the control- i either get an error which closes the control tab and sets the status of the machine on orange, with some message about the firmware, or simply does nothing and Replicator gets stuck. I tried to reposition the yellow red wires on the top of the extuder -even tried switching them putting the yellow on the right and the red on the left- but nothing. I tried re setting the white wires at the motherboard below, and all electronic connections. Nothing. The only thing that works in the control is the enabling and disabling of the steper motor. But really thats it, i cant change the temp, i cant move arround the xyz i cant trigger the extruder forwards back or stop, nothing. Please some help? Thanks in advance, Michael.
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!