Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

arlee

Member
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by arlee

  1. Dank je wel Nallath!! helemaal goed! fijne dag.
  2. Ik probeer Cura in te stellen voor mijn Ultimaker 2. Om een materiaal te kiezen moet ik deze activeren, echter die mogelijkheid wordt me niet geboden zoals bij mijn oude Original. Ik begrijp dat de U2 nu kennelijk werkt met UltiGcode ipv Marlin, maar hoe krijg ik Cura aan het verstand om UltiGcode te gebruiken zodat ik het juiste materiaal kan kiezen. De firmware is bijgewerkt bij Cura 4.3 want in Cura 4.5 is er überhaupt geen materiaal data te vinden. Wie helpt me op weg? alvast dank. Ari
  3. Herkent iemand dit probleem, dat tijdens het opwarmen van de nozzle en het heatbed de temp. van de nozzle niet verder komt dan in dit geval tot 226 graden. Ik probeer sinds tijden weer eens nylon te printen en nu op de UM2, maar helaas. Hij heeft het wel even gedaan op 260 graden maar dat werd niks en dacht dat de temp. wellicht te hoog stond, maar nu blijft hij pendelen op 95 %, los van de ingestelde temp. alvast dank voor een reactie. ari
  4. This morning I installed a new Arduino and everything works fine now.
  5. Thank you so much Anon for all this information, Great!! One led blinks during the upload at the same time a rule appears on the screen with "time out" I used the reset button several times without any result The serial Terminal disappears when I start with an upload :( Ultimaker will send me today a new Arduino, this takes to much time for us. Thank's
  6. Stephan, here is the way to find out what serial you need for the Arduino IDE: You can find your Arduino via Terminal with ls /dev/tty.* then you can read that serial port using the screen command, like this screen /dev/tty.[yourSerialPortName] [yourBaudRate] for example: screen /dev/tty.usbserial-A6004byf 9600
  7. I was not able to flash the Arduino Mega 2560 with Arduino IDE My serial for the Imac was: /dev/tty.usbmodemfd141
  8. Here the same problem as Stepan, Today I tried to flash the Arduino (Mega 2560) through Arduino ID, as anon wrote: --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Let's make sure you have the right source. Download this zip file: https://github.com/U...e/Marlin_v1.zip and extract the Marlin-Marlin_v1 directory from it. Make sure you have the latest version of the Arduino IDE (I have 1.0.5 and I think 1.0.6 is out, either will work). Get it from here if needed: http://arduino.cc/en/Main/Software Start the Arduino IDE and
  9. Same problem here after upgrading to the wrong firmware (Original Plus) :( http://umforum.ultimaker.com/index.php?/topic/2995-heated-bed-for-the-ultimaker-1/page-9?hl=%20led%20%20light
  10. I was more thinking about the electronic circuit board
  11. Thank you Anon, This evening I have tried to compile / flash the firmware of the printer on the way you described to build the basic firmware through the Arduino IDE 1.0.6, but unfortunately, here I get a timeout as well during the upload and nothing appears on my ulticontroller. I think he is dead :(
  12. Ok. Thank you Daid and Zungara, I understand, I took the wrong firmware version, but how to get rid of that "time out". I can't upgrade to the Original version anymore. :mad:
  13. After installing the heat bed kit from Ultimaker, and upgrading the firmware (cura 14.09) to original plus, I got an error. after a new try I got a time out and on my controller the menu disappeared. I uninstalled the heatbed, but there is still no menu on the controller. Any idea what to do now?
  14. Now it would be nice to receive the heatbed kit before monday. Ari de Kok
  15. Any idea what to do to get this screen back to normal. Thanks, ari
  16. I just find out, working in a new clean account on the iMac, everything works fine :-P ari
  17. Thank you David, I look forward to install 13.02 :-P ari
  18. Everytime I use Cura, Netfabb or Slic3d, after a while my screen freezes and I need to restart my iMac. The programs don't need to slice much. On my Macbook there are no problems. except that Cura 12.12 and 13.1 can not be installed. But 12.11 still works great. Any idea? ari de kok
  19. thank you Daid, but I don't no how to run that app in the terminal. thank's anyway ari
  20. Is there something I need to know to get Cura 12.12 installed on my old black Macbook. I installed Cura, but after I activate it the app. disappears. Do I need to install something more or is my macbook to old for this app. It's a late 2006 2 Ghz Intel Core 2 Duo model with 2 Gb Ram and I work with OSX 10.7.5 Cura works fine on my iMac. Thanks ari
  21. problem solved next day.
×
×
  • Create New...