Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

aniketb

Member
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

    Never

Community Reputation

0 Neutral
  1. aniketb

    Extruder Shift

    I am using motor which has flat shaft, and pulleys are properly tightened, no sign of slip. This problem is happening almost after 30Hrs. I think this may be because of stepper driver. (May be motor is stalling in between).
  2. aniketb

    Extruder Shift

    Hi, I have this strange problem. After long duration of print, extruder shifts in X-axis direction. Please refer image. The cylinders shown by red lines are original lines and yellow line shows cylinders after shifting. Can anyone help me.
  3. aniketb

    Bad print - solved

    Thanks for the help. The problem was with glass plate on top of hot bed. It was moving after few layers
  4. aniketb

    Bad print - solved

    Hi, I am using Cura 13.11.2 on Win7(64 bit). I am getting very strange prints. After every 10-20 layers material is coming outside the print. can anyone help?
  5. Hello, I am using Win7-64 bit. Is anyone successful in building CuraEngine? Please post here the procedure to build it. Thanks, Aniket
  6. aniketb

    Cura slicing for Support Material

    Hello Daid, I use HIPS for support material. So I can dissolve HIPS easily to get main material. Can you please make arrangement in next version to seal top of infill.
  7. Hello Daid, I am using Cura 13.10. Its really great work you did for support material. I have one query about support material. Can I close top of support material with 100% infill?
  8. aniketb

    New support material method.

    Can we change the Extruder offset by any means? I am using Cura13.10 RC-1 on win7(64 bit). In earlier versions there was option in preference. Now I can see very few options there.
  9. # Generating comtypes.gen._683BF642_E9CA_4124_BE43_67065B2FA653_0_1_0 # Generating comtypes.gen.TaskbarLib Loading # from disk... Reading mesh from binary blob with 563922 vertexes Loaded from disk in 0.234s Analyzing and optimizing model... Loading # from disk... Reading mesh from binary blob with 563922 vertexes Loaded from disk in 0.171s Analyzing and optimizing model... Face counts: 187974 -> 168466 89.6% Vertex counts: 563922 -> 84217 14.9% Optimize model 0.656s Slicing model... Sliced model in 0.967s Generating support map... Generating layer parts... Generated layer parts in 0.327s Generated inset in 1.810s Generated up/down skin in 2.543s Loading # from disk... Reading mesh from binary blob with 563922 vertexes Loaded from disk in 0.203s Analyzing and optimizing model... Face counts: 187974 -> 168466 89.6% Vertex counts: 563922 -> 84217 14.9% Optimize model 0.920s Slicing model... Sliced model in 1.108s Generating support map... Generating layer parts... Generated layer parts in 0.312s Generated inset in 2.043s Loading # from disk... Reading mesh from binary blob with 563922 vertexes Loaded from disk in 0.249s Analyzing and optimizing model... Face counts: 187974 -> 168466 89.6% Vertex counts: 563922 -> 84217 14.9% Optimize model 0.921s Slicing model... Sliced model in 1.045s Generating support map... Generating layer parts... Generated layer parts in 0.390s Generated inset in 1.497s >>Traceback (most recent call last): >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\python\lib\runpy.py", line 162, in _run_module_as_main >> "__main__", fname, loader, pkg_name) >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\python\lib\runpy.py", line 72, in _run_code >> exec code in run_globals >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\Cura\cura.py", line 71, in <module> >> main() >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\Cura\cura.py", line 41, in main >> printWindow.startPrintInterface(options.printfile) >> File "Cura\gui\printWindow.py", line 95, in startPrintInterface >> printWindowHandle = printWindow() >> File "Cura\gui\printWindow.py", line 204, in __init__ >> self.temperatureHeatUp = wx.Button(self.temperaturePanel, -1, int(profile.getProfileSettingFloat('print_temperature')) + 'C') >>TypeError: unsupported operand type(s) for +: 'int' and 'str' >>10:39:50: Debug: ..\..\include\wx/msw/private.h(697): 'UnregisterClass' failed with error 0x00000584 (class still has open windows.). >>Traceback (most recent call last): >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\python\lib\runpy.py", line 162, in _run_module_as_main >> "__main__", fname, loader, pkg_name) >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\python\lib\runpy.py", line 72, in _run_code >> exec code in run_globals >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\Cura\cura.py", line 71, in <module> >> main() >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\Cura\cura.py", line 41, in main >> printWindow.startPrintInterface(options.printfile) >> File "Cura\gui\printWindow.py", line 95, in startPrintInterface >> printWindowHandle = printWindow() >> File "Cura\gui\printWindow.py", line 204, in __init__ >> self.temperatureHeatUp = wx.Button(self.temperaturePanel, -1, int(profile.getProfileSettingFloat('print_temperature')) + 'C') >>TypeError: unsupported operand type(s) for +: 'int' and 'str' >>10:40:08: Debug: ..\..\include\wx/msw/private.h(697): 'UnregisterClass' failed with error 0x00000584 (class still has open windows.). >>Traceback (most recent call last): >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\python\lib\runpy.py", line 162, in _run_module_as_main >> "__main__", fname, loader, pkg_name) >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\python\lib\runpy.py", line 72, in _run_code >> exec code in run_globals >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\Cura\cura.py", line 71, in <module> >> main() >> File "C:\Program Files (x86)\Cura_13.09-PreRelease\Cura\cura.py", line 41, in main >> printWindow.startPrintInterface(
  10. Hello, I am trying to test Cura13.09 on Win7 (64 bit). I can create the GCode and Save it. But print window is not opening when I click on Print Button. Is this a known issue?
  11. aniketb

    Cura for dual extuder

    I want to use 100k thermistor for sensing temperature hence I cant use Cura's default Marlin. Default Marlin uses Thermocouple. Thats why I need to modify my Marlin. I think problem lies in the G-Code generation. Following are some initial G-Codes generated while preparing for dual extrusion. M92 E865.888000 M140 S70.000000 M109 S220.000000 M190 S70.000000 Here M109 is used for setting target temperature. But in my case target temperature is given only for single extruder. Can anyone post their initial G-Code that has worked for dual extruder?
  12. aniketb

    Dual extruder Support

    Yes, I made that changes and restarted Cura too.But still its not working. I want to use thermistor as temperature sensor. Hence I cant use Cura's default Marlin. Can anyone post some initial gcodes that has been generated in which dual extruder is used.
  13. aniketb

    Cura for dual extuder

    Hello, I am trying to use second extruder for support material. I made following changes in Marlin 1. In Configuration_adv.h #define EXTRUDERS 2 2. In Configuration.h #define TEMP_SENSOR_0 1 #define TEMP_SENSOR_1 1 #define TEMP_SENSOR_2 0 #define TEMP_SENSOR_BED 1 I could see two different extruder temperatures on LCD screen but as I give print command, second extruder is not heating at all. I tried using Cura 12.12A, Cura 13.06.4 but none of them worked. Can anyone help me to select correct Cura version.
  14. aniketb

    Dual extruder Support

    Hello, I am trying to use second extruder for support material. I made following changes in Marlin 1. In Configuration_adv.h #define EXTRUDERS 2 2. In Configuration.h #define TEMP_SENSOR_0 1 #define TEMP_SENSOR_1 1 #define TEMP_SENSOR_2 0 #define TEMP_SENSOR_BED 1 I could see two different extruder temperatures on LCD screen but as I give print command, second extruder is not heating at all. I tried using Cura 12.12A, Cura 13.06.4 but none of them worked. Can anyone help me to select proper cura that gives support for dual extruder.
  15. aniketb

    Marlin for Dual Extruder

    Hello, I am trying to use second extruder for support material. I made following changes in Marlin 1. In Configuration_adv.h #define EXTRUDERS 2 2. In Configuration.h #define TEMP_SENSOR_0 1 #define TEMP_SENSOR_1 1 #define TEMP_SENSOR_2 0 #define TEMP_SENSOR_BED 1 I could see two different extruder temperatures on LCD screen but as I give print command, second extruder is not heating at all. I tried using Cura 12.12A, Cura 13.06.4 but none of them worked. Can anyone help me to sort out a build of Marlin which will enable the 2nd extruder, thermistor and heater ?
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!