Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

thixio1

Member
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. thixio1

    printing shifting problem

    Thanks for your comment. yeah I also tightened the ones of the short belts.
  2. thixio1

    printing shifting problem

    Tightened the pulleys, but they all were tight already. Printing with normal acceleration and 50% speed works good. Now checking normal speed again.
  3. thixio1

    printing shifting problem

    I reduced the acceleration from 4000 to 1100 and it works just fine again. Either a pulley or a motor overheating problem.
  4. Either it was mechanical (pulley) or overheating of the stepper motors.
  5. I reduced the acceleration to 1100 and it works just fine again.
  6. Strange shiftig occurs after a certain height of the prints. In the attached images observe the flawless printing for the small brain, while the large brain suffers from artefacts starting from a certain height. Also, the belt of the motor on the back left gets loose every time, although I straightened it by pushing down the motor and fixing it by tightening its screws like hell. Any ideas or suggestions would be highly appreciated! Marc
  7. Strange shiftig occurs after a certain height of the prints. Observe the flawless printing for the small brain, while the large brain suffers from artefacts starting from a certain height. Also, the belt of the motor on the back left gets loose every time, although I straightened it by pushing down the motor and fixing it by tightening its screws like hell. Any ideas or suggestions would be highly appreciated! Marc
  8. thixio1

    printing shifting problem

    After a certain height, the printer shifts the layers, the short belt in the rear gets loose. What can I do?
  9. I am trying to print microchannel structures. The slicing of fine channels consisting of one print-head move works. It does not work anymore when coarser structures (more than one line and layer) are present in the stl-model to be sliced. Assembling of fine and coarse structure on the platform (cura 13) is not possible. Has anyone had the same problem and found a solution?
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!