Jump to content

tdo

Member
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tdo

  1. tdo

    Bronzefill

    Version 1.0

    1,038 downloads

    Marwari horse head at Marble Arch in London. I printed it with Bronzefill en polished with a old 'Ca va seul' copper polish.
  2. tdo

    Welke lijm en waar

    Hello Jeex, ik gebruik als kleefstof een spuitbus met haarlak en printbed op 55 à 60°C. Werk voor mij prima bij PLA.
  3. tdo

    Printbed error

    Hallo, gisteren tijdens het printen kreeg ik plots een 'printbed error' op de display van mijn UM2. De UM2 stopte met printen en ik diende de printer uit te schakelen. Na het terug opstarten van een printopdracht kreeg ik naar een paar laagjes printen terug dezelfde foutmelding. Het printbed dan eens los gemaakt en alle draadjes bleken mij nog vast te zitten. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Grtn, Kris
  4. tdo

    Cura 14.12.1

    Cura verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Probleem is nu opgelost.
  5. tdo

    Cura 14.12.1

    Ik heb een Windows en ook bij deze doe je dit gelijkaardig. Echter vind ik in de cura-folder niet het bestand die de .stl-files moet openen.
  6. tdo

    Cura 14.12.1

    Hallo, ik heb net de laatste versie van Cura geïnstalleerd. Als ik nu een .stl file wil openen, doet hij dit niet meer automatisch in Cura. Al mijn .stl bestanden hebben ook niet meer het bekende icoontje (gele blokje). Ik weet dat je een bepaald bestandsformaat altijd kan laten openen met een bepaald programma maar ik vind in de Cura-folder niet de link. Iemand een idee wat het probleem kan zijn of wat ik verkeerd doe? Groeten, Kris
  7. Inderdaad plaatje is niet te zien.
  8. Bedoeling is niet om er glazen in te zetten (die van mijn bril zijn veel te duur om een 2de paar te bestellen) maar het is best mogelijk. Ik denk wel dat de bril sterk genoeg is om deze daadwerkelijk te gebruiken.
  9. Bril geprint met WoodFill. De schroefjes zijn wat te groot maar had niet onmiddellijk kleinere in bezit.
  10. Vandaag een print gemaakt met Woodfill. Print perfect verlopen dankzij de tip en instellingen van Blizz. Waarvoor dank!
  11. Ik gebruik de UHU stic lijm. Net voor het printen het bed wat instrijken. PLA op 205°, bed op 55°. Stukken zijn nog nooit los gekomen.
  12. Allen bedankt voor de tips. Mijn snelheid was blijkbaar goed maar moet dus met dikkere laagdikte en hogere temperatuur gaan proberen.
  13. Laagdikte staat op 0.1mm. Zie foto op mijn vorige post.
  14. 3de poging gedaan met temperatuur op 200°C en flow op 100%. Na ongeveer half uurtje printen, terug hetzelfde verhaal. Er komt niets meer uit de nozzle :mad:
  15. Heb de instellingen van http://learn.colorfabb.com/how-to-print-with-woodfill/ gebruikt. De eerste 5 à 6mm verloopt alles prima, daarna verstopt de nozzle en wordt er niets meer geprint.
  16. Heeft er iemand ervaring met Woodfill Fine 2.85mm van Colorfabb? Wat zijn goede instellingen voor een UM2?
  17. Zeer interessant. Ben erg benieuwd om het volledige model te zien.
  18. Heb regelmatig hetzelfde probleem.
  19. Inderdaad een goed idee. Een soort van sub-pagina met tips en tricks.
  20. Bedankt voor deze nuttige tip.
  21. Bedankt voor de tips. Ik ben nieuw in de 3D-print wereld en moet nog heel veel leren.
  22. Hallo, of ik op tape of op een met Pritt ingewreven bed print was tot nu toe hetzelfde probleem. Temperatuur staat standaard ingesteld op 210°C. Ondertussen zijn de problemen zo goed als opgelost. Met dank aan Jesse Buteneers, zaakvoerder van Trideus uit Lummen. Ik heb de printsnelheid op 50mm/s gezet ipv 100mm/s, de bottom/toplaag op 0.3mm ipv 1mm en de initial layer thickness ook op 0.3. Dit is nu het resultaat.
  23. Hallo ik ben nieuw op dit forum en had graag wat printproblemen met jullie gedeeld. Ik heb sinds 4 maand een UM2 en de laatste weken ondervind ik heel wat problemen bij het printen. Een eerste probleem is dat bij het printen van een 'groot' plat vlak (bvb een iPhone 6) de printer in de Z-as met golven print. Die golven worden alsmaar erger waardoor het printbed begint te trillen. Of komen die golven er doordat het printbed trilt, dit kan ook. Een tweede probleem is het zeer slordig printen bij ronde vormen in de Z-as (bvb de rand van een iPhone 6). Ik gebruik enkel PLA filamenten van UM zelf. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? Groeten, Kris
×
×
  • Create New...