Jump to content

3damsterdam

Dormant
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 3damsterdam

  1. Hallo UltiarjanJa ik heb de motor los gehaald en soms draait deze soepel en plots blokkert hij helemaal. Even de richting veranderen dan draait hij weer soepel. Er is geen vaste plaats waar hij vastloopt dus er zit iets los in het lager. Ik dacht dat Ultimaker geen losse onderdelen meer verkoopt en het helemaal aan derde overlaat. Maar ik kan in onze omgeving geen leverancier vinden van dit type motoren. Er zijn wel stappenmotoren te koop maar ik heb geen ervaring met de specificaties van dit soort motoren. Ik ga wel een mail schrijven en kijken wat daaruit gaat ontstaan. Bedankt voor je reactie.
  2. Als ik de as van de motor op de hand draai dan blokkeert hij af en toe. Tijdens het printen verspringt de motor dan een aantal stappen. Ik denk dat er een los stukje metaal zich bevindt in het lager. Garantie is helaas al verlopen. Ik neem aan dat ik het beste een nieuwe motor kan plaatsen maar waar kan je deze het beste aanschaffen. ( bij voorkeur rond Amsterdam of via internet) Ik zie een serienummer van Pololu sy42sth38-1684a maar is dit een standaard NEMA 17 stappenmotor of zijn er meer dingen waar ik op moet letten. Heeft iemand wel eens de lagers verwisseld, Graag een oplossing voor dit probleem. Groeten Bert
  3. Hello Iepaul Stringing happens more when the temperature is higher. So try to print at 195 or 190 C and with speed 30-40. When you bring down your speed you don't get any trouble at all. Bert.
  4. Lot of scanners losing track on small objects. May be it helps to use a newspaper as backgound. Bert
×
×
  • Create New...