Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

meltx

Dormant
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Beste Arjan, bedankt voor de tip.
 2. Ik heb laatst mijn nozzle schoongemaakt maar de binnenzeskant van de stelschroef is dol gedraaid. Weet iemand toevallig de afmetingen van dit schroefje zodat ik een paar nieuwe kan bestellen ?
 3. Ik ben deze topic gestart vanwege het probleem met het printen van XT filament. Achteraf bleek dat het probleem niet in het filament zat maar in de nozzle. Deze bleek achteraf helemaal verstopt te zitten. En om de nozzle zelf, had zich een enorme brok kunststof verzameld. Onderhoud is dus toch een belangrijk punt bij het gebruiken van de printer. Dat heb ik hier weer van geleerd. XT filament Print nu ook op mijn printer geweldig !!
 4. Beste korneel, Hierbij wat foto's Het heeft even geduurd maar ik ben erg druk geweest de laatste tijd. Het probleem zat in de nozzle en niet in de PTFE coupler !! Maar toch bedankt voor de info. Nu die weer helemaal schoongemaakt is print ik weer perfect XT materiaal. gr. Renier
 5. Ja, dat is goed !! gr. Renier
 6. Beste Korneel, Bedankt voor je uitleg. Ik ga er direct een paar bestellen !! en de nylon natuurlijk ook. gr. Renier
 7. Beste Korneel, Ik heb net even gekeken de teller staat op 382 uur. Goed ingeschat !! (^^) Zijn er instructies ergens te vinden hoe ik dit kan vervagen? gr. Renier
 8. Ik heb de Printer 23 september gekocht en sindsdien wel wat dingen geprint maar niet extreem veel. Nu zit inmiddels de PLA er weer in en dat print weer geweldig !!
 9. Beste Harold, Heb jij nog een standaard feeder? gr. Renier
 10. Beste Arjan, Ik heb de foto's net toegevoegd.
 11. Gewoon de standaard feeder waarmee de printer is uitgevoerd.
 12. Bedankt voor jullie tips !! Maar ik krijg echt het gevoel dat het filament niet door de extruder wil !! Ik hoor aldoor een hoog piep geluidje en volgens mij slipt de extruder dan door. De nozzle raakt ook aldoor verstopt. Ik had er niet aan gedacht om de snelheid te verhogen i.p.v. te verlagen. Ik zal direct een foto uploaden dan zie je het resultaat.
 13. Heeft iemand ervaring met dit filament? Ik heb de afgelopen week geprobeerd een fatsoenlijk model te printen maar het is me nog niet gelukt. Gespeeld met temperatuur en snelheid maar tot nu toe vind ik het niks. Als iemand betere ervaringen heeft dan hoor ik het graag !! gr. Renier
 14. Ik print ook zonder lijm met PLA. idd platform goed ontvetten en verwarmen op 70° Voor het ontvetten gebruik ik een spuitbusje remreiniger !! werkt perfect. Baseplate goed afstellen en dan moet het geen probleem zijn.
 15. Beste Nallath, Bedankt voor je reply. gr. Renier
×
×
 • Create New...