Jump to content

psi3000

Dormant
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by psi3000

  1. I tried putting that py file into the directory you stated and overwriting the one that was in there. There was no difference. Do you have any other suggestions? If not I guess ill be trying to find older version of Cura. I think i was using 15.4, if memory serves correctly.
  2. Ahoeben, I am using a custom 2ft x 4ft prusa printer I built. I will try you fix and post back. THANKS!
  3. I have just downloaded and installed the new version of Cura on a freshly formated PC. I have a issue when my PLA is retracted it just gets stuck, so I turn retraction off. However, it is still retracting over half a circle of my wades extruder at least once every layer, unless its a very very small part. None of the retraction settings are checked within the >preferences>settings. The only thing i can think of doing to get around it is to enable retraction and set minimal distance before retraction to a very large number and retraction material amount to a very very low number so it it does retract it doesnt retract soo much. Am i missing something in the settings? Is this a bug?
  4. So it looks like their may have been a small piece of metal in the tip. So small, however, it would have most defiantly passed with the 1.2mm tip. It was most likely a bur on the side that had not become dislodged yet. After removing the metal piece it would still stop feeding. I then took apart the wade extruder to find that the two bearings that were on the hobbed bolt were no good. One would catch a little every revolution and one was frozen up completely. Ironically i had just gotten a wades extruder hardware kit in the mail yesterday. I will let you know if replacing the bearings solves the problem.
  5. Nannou, did you ever solve this? I have the same exact problem. It will print but about 20% of the time when it retracts it wont go back down and the feed stops. There is about 2 to 3mm of a gap when i press it back down. I have not torched the nozzle yet as, i figured having a 1.2mm nozzle size would decrease the chances of debris getting stuck. I did take it apart and look at the nozzle and only saw a small amount of PLA left. I will torch it when i get back from work and let you know if i find anything.
  6. yes, i just looked at my version and its on 14.09. But it says theres a new version to download today, when i just tried it yesterday. I doubt it went from 14.09 to 15.... but i will try it, thanks for the info!
  7. I had a problem where when printing a test cube the corners would get extra material and make the corners rounded. I searched the net and found that by lowering the speed of the outershell this fixed the issue. However, I still have extra material coming out from where it makes the z move up to the next layer. I cannot find anything on the net to remedy this. I hit "check for update" and it says I have the most current version. I have tried different settings on retraction in basic and expert mode, nothing helps. Has anyone experienced this. I have a Prusa i3 running merlin, tuned in. thanks
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!