Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

cornelisp

Dormant
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

cornelisp's Achievements

0

Reputation

 1. Bedankt voor je antwoord en bevestigd mijn 'gevoel'.. Overigens, maakt het nog uit hoe je de T of H op de neerlegt? Dus meer gedraaid of juist meer naar je toe (breedte / diepte)? Sory weet even niet hoe ik het beter moet formuleren.
 2. Hi guys, ik loop me gek te zoeken naar een forumtopic of tutorial waar uitgelegd staat hoe je het beste een model kunt printen (dus recht/scheef/met support of zonder support) etc etc Ik hoop dat jullie me kunnen helpen...
 3. Goedenavond, klopt deze stelling? Stel dat je de printsnelheid in Cura op 50 zet (print speed = 50), dat je dan op de printer zelf hem gewoon op 100% kan laten staan? Anders gezegd, stel dat ik hem op de printer ook op 50% zet, gaat hij dan op de snelheid 50% van 50 = 25 speed?
 4. grr te vroeg gejuigd.. laatste 30 min ging het fout..... pfffff weer wat geleerd,, jammer dat dit weer 14 uur heeft gekost.
 5. ik heb dan veel geluk dat het wel gelukt is... maar ik hou er rekening mee dat ik het de volgende keer op 50 speed moet doen.. bedankt voor jullie feedback!
 6. Bedankt voor de snelle feedback mannen.. Ja ik heb een UM2 en retraction aanstaan.Ik ben deze aan het printen: http://www.thingiverse.com/thing:509657 Ik heb hem staan op: Layer height = 0,2 shell = 0,8 fill density = 20 print speed = 80 (had geen support en raft/brim aanstaan) nozzle size = 0,4 initial layer thickness = 0,3 travel speed = 120 infil speed = 0 Als ik zo het verhaal van Kees begrijp, kan het dus ook liggen aan het filament. Stel dat je idd een verdikking hebt, wat doen jullie dan in de praktijk? Gooien jullie die rol dan weg omdat hij niet meer betrouwbaar is of nemen jullie genoegen met het opnieuw printen met eventueel dezelfde problemen?
 7. Goedemorgen, ik heb nu voor de tweede keer (heb de printer pas 2 weken) een situatie waarbij hij een lampenkap aan het printen is (14 uur) en dat hij ergens halverwege in de lucht gaat printen. Altijd net als ik ga slapen Nou zal dat er niet veel mee te maken hebben, maar ik hoop dat jullie weten waarom dit gebeurt en wat ik er aan kan doen? Of kan dit soort zaken soms gewoon gebeuren? In dit laatste geval is volgens mij het filament vastgelopen (gebruik Easyfill PLA) maar weet ik niet zeker. Er kwam in iedergeval niets meer uit en heb het PLA moeten verwijderen en er opnieuw in moeten doen. Hopelijk kunnen jullie me helpen... al vrees ik dat ik met dit mooie weer lang moet wachten op antwoord Fijn weekeinde, Cornelis
 8. Awesome, bedankt beide! Het werkt op deze manier...
 9. Goedenavond, ik zou graag willen weten hoe je bijvoorbeeld een plaatje van een huis (zwart wit, in contouren zonder al te veel details) in Cura kunt laden en printen zonder dat je er een rand omheen hebt. Je krijgt dan dus bijvoorbeeld: vervolgens zie je in Cura een menu (convert image) en daar doe ik niet veel dan akkoord gaan met de settings. Vervolgens zie ik niet dit huis (uitgesneden uit de achtergrond) maar een groot vierkant (geel) vlak. Ik heb het geprobeerd met transparante png files, jpegs etc... altijd hetzelfde resultaat. Ik hoop dat iemand mij een tip kan geven hoe ik dit kan oplossen.
 10. Er wordt nu idd naar gekeken maar het ligt niet aan de software... Fan staat op 100% Thanks anyways
 11. Vandaag de UM2 ontvangen en geinstalleerd. Robotje geprint maar zag er niet uit en hoorde van de verkopers dat ik mijn fan instellingen moest checken. Echter, na een tijdje bleek dat de fans het beide niet deden en dat er een kabeltje los zat. Uiteraard erin gestoken en ook toen werkte ze beide niet. Ben benieuwd of er meer mensen dit probleem hadden
×
×
 • Create New...