Jump to content

MarijnHeeren

Member
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MarijnHeeren

  1. Het probleem is opgelost! Ik heb het heaterblock los gemaakt en toen zag ik dat er een blokkade zat. Wat bleek nou, binnen in het heaterblock had het materiaal een soort van buis gevormd. Hierdoor kon het nieuwe filament wel, maar niet de gewenste hoeveelheid. En bij de retraction kwam het tot boven deze blokkade waardoor het ging ophopen. Ik heb de blokkade verwijderd en nu doet hij het weer. Maar het is inderdaad een goed idee om meerdere nozzles te gebruiken bij de verschillende filamenten.
  2. Hallo, Begin vorige maand heb ik een Olson Block op mijn UM2 geïnstalleerd, in het begin ging dit prima. De resultaten waren goed. Maar na een tijdje heb ik een keer XT Black filament van colorfabb geprobeerd. De eerste poging was meteen al een ramp. Hij begon goed dus ik liet de printer zijn gang gaan en ging zelf wat anders doen. Toen ik na een uurtje terug kwam was het helemaal mis. De print was losgekomen en de hele printkop zat vol me filament, tot rondom de heaterblock. Ik heb het daarna nog een aantal keren geprobeerd maar hetzelfde gebeurde nog een keer. Ik heb het zo goed mogelijk proberen schoon te maken, maar de nozzle was helemaal vies wat ik ook niet schoon krijg. Ik ben toen weer terug gegaan naar PLA Black maar sindsdien gaat het niet voortvarend. Steeds als ik wil gaan printen heeft hij moeite om een vloeiende stroom filament te produceren en de keren dat het wel lukt kan ik een klein object (ca. 1 uur) redelijk printen, maar bij een print van 11 uur loopt het filament na een tijd (na meerdere uren) vast. Hij gaat dan in de lucht printen. Nu heb ik de nozzle al verschillende keren schoongemaakt met de Atomic Method en ook heb ik het heaterblock bekeken, maar ik kan geen verstoppingen vinden. Het lijkt wel of de doorgang van de nozzle gedeeltelijk geblokkeerd is als ik kijk naar de moeite die hij heeft om een stroom filament eruit te krijgen, maar dit kan ik dus niet vinden als ik hem schoon maak. Ook heb ik het probleem dat als ik een print af heb, of afgebroken heb, dat ik daarna niet gelijk weer een print kan maken omdat hij in de kop een verstopping veroorzaakt. Dan moet ik de tube bij de kop losmaken en het eerste stukje van het filament eraf knippen omdat er een verdikking ontstaat (dit kan heel goed ook het probleem zijn, maar hiervoor weet ik zelf de oplossing niet). Ik heb al verschillende temperaturen en snelheden gebruikt. Ik kan op dit moment geen foto's uploaden, dit probeer ik vanmiddag te doen.
  3. Die guide ziet er inderdaad uit alsof het te doen is. Ik ga er zeker over nadenk om dat erop te zetten. Maar ik ben inderdaad eerst ook van plan om met 0,4mm te blijven printen en PLA te gebruiken. Ik heb verschillende samples liggen van glowfill, woodfill enz, maar die houd ik nog even voor wat ze zijn. Heb jij ook een andere fan shroud vervangen? Of heb je de problemen niet? Bedankt voor de goede tips, ik ben er zeker mee geholpen.
  4. haha @frederiekpascal, ik snap dat je de nozzle niet kunt printen, was misschien een beetje een kromme zin. Ik had namelijk bij Youmagine een onderdeel voor de Olsson Block gezien en dacht dat dat iets was. Ik wil ook inderdaad voorlopig met PLA blijven printen, maar misschien dat ik het Olsson Block en verschillende nozzles wel beste, dan heb ik die maar alvast. Maar bedankt voor de uitleg. Daar kom ik wel weer wat verder mee.
  5. Ook zie ik op dei site verschillende nozzles, deze schijn je dus gemakkelijk te kunnen verwisselen. Werkt dit in de praktijk ook op die manier?
  6. Oke, dat klinkt zeker goed. Is dit aan te raden, ook als je nog niet zo lang aan het printen bent? Ik wil wel heel graag met woodfill en andere filled materialen gaan werken.
  7. Klinkt erg goed, nu ben ik nog maar net begonnen en heb ik dit nog nooit uit elkaar gehaald. Ook heb ik geen andere nozzles. Is het een onderdeel wat je zelf kunt printen en zo ja, heb je dan misschien een link naar het bestand?
  8. @frederiekpascal, kun je uitleggen wat een Olsson block precies inhoud, ik heb zitten zoeken maar ik zie door de bomen het bos niet meer, er zijn zo veel topics over
  9. Ik heb geen problemen meer, het lag dus echt aan het materiaal. Ik heb nu al meerdere prints gemaakt en allen waren prima. Bedankt voor alle informatie.
  10. Op dit moment heb ik nieuw filament, en ben aan het experimenteren. Het loopt nog steeds niet helemaal lekker, maar het probleem is niet meer dat hij in de lucht begint te printen. Ik wil nog wat verder proberen en dan zal ik weer laten weten.
  11. Dat ga ik zeker doen, ze zijn besteld, ik ben erg benieuwd!
  12. Zojuist een ander filament gebruikt (een PLA sample van EUmakers) en deze gaat gelijk goed. Lijkt er dus sterk op dat het aan de rol heeft gelegen. Ik heb ook filament besteld dus die zal ik volgende week wel ontvangen en dan kan ik meer zeggen.
  13. Het lijkt wel of het gemakkelijker breekt naar mate ik verder bij het einde van de rol kom. ik kan het breken zonder enige moeite en ik hoef het maar één kant op te bewegen.
  14. Ik was inderdaad van plan om bij colorfabb te bestellen. Ik zal inderdaad ook eens kijken of ik hem ergens kan neerzetten. Misschien is dicht bij een raam toch niet een heel goede plek.
  15. Het idee dat het aan het materiaal ligt wordt naar mijn idee steeds aannemelijker. Wederom was het afgebroken (kan misschien ook zijn omdat het door verstopping niet verder kon) en het breekt inderdaad erg snel. Ik ga nieuw materiaal bestellen en ga het dan daarmee weer testen. Dit was inderdaad nog de rol die erbij geleverd is. Zou dit door een fabrieksfout kunnen komen, of komt het door de omstandigheden hier, dat is natuurlijk dan de vraag. Edit: Nu weet ik he bijna zeker dat het aan het filament ligt. Toen ik het material change wilde doen kwam het materiaal eruit en brak het gewoon af. Ik ga nieuw filament bestellen en kijken of het opgelost is. Ik zal laten weten hoe het is gegaan.
  16. Printen op 75% heeft geen effect, sneller printen ook niet. Ik heb ondertussen meer mislukte dan gelukte prints
  17. Hallo Sander, Bedankt voor de informatie, ik vond het inderdaad ook al vreemd dat het zo snel filament zo snel breekt. Maar op sommige plaatsen buigt het juist heel gemakkelijk. Misschien is het wel een fout in de rol. Maar dit is hopelijk opgelost als ik nieuw filament heb. Ik ben nu hetzelfde printje aan het doen maar nu op 75% van de snelheid. Ik ben benieuwd wat dat voor effect heeft. Als dat niet werk ga ik inderdaad eens proberen om de temperatuur bij te stellen. Het vreemde is wel dat er in het begin wel een redelijk aantal printjes goed gelukt zijn.
  18. Materiaal lijkt ook niet al te best, ik keek zojuist bij mijn printer en het filament was afgebroken. Ik heb mijn printer op zolder staan en in de ruimte daarnaast een condensdroger, maar daarentegen staat er wel een raam open dus vochtige lucht kan gewoon weg. Eind van de week ga ik nieuw filament bestellen dus misschien is daarmee het probleem opgelost.
  19. Hier twee foto's, het printje gaat tot op zekere hoogte goed, maar het lijkt wel of hij te veel problemen heeft bij het laatste stuk waar steeds maar een klein beetje materiaal gebruikt wordt. Aan de printkop zit nu wat materiaal geplakt, maar dat is er zo weer af als ik hem opwarm.
  20. Bedankt voor het verplaatsen van dit bericht. Dit is de eerste keer dat ik een probleem op het forum plaats. Ik heb het vandaag weer geprobeerd, maar wederom net voordat hij klaar is ging het mis. Uit frustratie heeft dit betreffende printje het niet overleefd, dus een foto van deze print zit er niet in, maar morgen zal ik foto's van zowel een printje als van de printkop plaatsen. Alvast bedankt voor de reacties. Morgen zal ik het andere topic (gelukkig kan ik inderdaad engels) ook doornemen of ik er wat mee kan. Ik heb de printer nog maar een paar maanden en er zit nog aardig wat materiaal op de rol. Morgen dus even meer.
  21. Hallo, Ik heb a veel topics op het forum bekeken maar mijn specifieke probleem staat er, volgens mij, niet bij. De laatste tijd heb ik regelmatig dat mijn prints (UM2) half geprint afgerond zijn (ik zit er niet altijd bij totdat hij klaar is met printen). Wat erg vreemd is aangezien ik al meerdere malen de Atomc Method heb gebruikt en daar is niks mis mee. Hij komt er volledig schoon uit en ik kan van bovenaf recht door de nozzle naar beneden kijken. Deze is dus schoon. Vandaag ben ik er toch een keer bijgebleven en het gebeurde weer. Dit keer lukte mijn eerste printje prima (printje van ongeveer een uurtje) maar bij het tweede printje ging het ongeveer halverwege (na een uurtje) mis, ik hoorde al een aantal keren dat de feeder oversloeg en ik had toen al het gevoel dat het mis ging en ja hoor hij ging verder printen in het luchtledige. Hij maakte het printje dus af zonder verder materiaal te gebruiken. Ik print over het algemeen met de meeste standaard waarden van Cura dus ik pa bijvoorbeeld de snelheid niet aan.
  22. I also have a problem with the 15.06.01 version on a mac. I can open the software and i looks like everything is fine but when i'm loading a file i can't see the part and the printing platform (don't know how to call it, i have my ultimaker for a week now). Anybody know how to fix that?
×
×
  • Create New...