Jump to content

MMSoft

Dormant
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MMSoft

  1. Wat is het voordeel van zo'n "olson block" ? Ik zag dat de nozzles er bij zo'n block er van onder uit ingeschroefd wordt, is dat origineel bij een UM2 anders ? Kan ik bij zo'n "olson block" ook nog de originele nozzle gebruiken ? Wat die bowden tube clipjes betreft, daarvan was er in het begin al snel een (tijdelijk) kwijt doordat deze weg sprong bij het verwijderen daarvan. Deze heb ik toen meteen een paar geprint.
  2. Ik wil wat reserve onderdelen voor mijn UM2, waar kan ik die eenvoudig bestellen ? Als eerste denk ik aan een norzzle (0,4 mm) en zo'n teflon (glas versterkt) buisje. Welke onderdelen hebben jullie op voorraad ?
  3. Bedankt ! Het werkt nu ! Het probleem was inderdaad dat ik niet lang genoeg wachten, en ik meteen de norzzle instelden op de juiste temperatuur als ik zag dat deze op 0 graden stond. De temperaturen had ik al ingesteld op de printer, en dat werkt (nu) dus ook.
  4. In Cura kan ik helaas nergens de temperatuur instellen (ik ben aan het zoeken hoe ik een afbeelding kan plaatsen). De printer is nu bezig, maar bij het volgende werkstuk wacht ik eerst tot het bed op temperatuur is, ik ben benieuwd of dat de oplossing is voor mij....
  5. Welk filament gebruik je ?
  6. Je kan ergens instellen dat je dat wel/niet wilt, dus waarschijnlijk heb je ergens een instelling verzet. Ik weet helaas niet waar je dat kunt instellen, maar als je een paar plaatjes van je instellingen plaatst dan kan ik die vergelijken met mijn instellingen (bij mij heb ik deze contour print wel). Ik raad aan om wel zo'n contour print te gebruiken, omdat het filament dan even opgang kan komen.
  7. Ik ben nieuw op dit Forum dus zal mij even voorstellen. Mijn naam is Mario en heb al een tijdje een Ultimaker 2. Het gaat mij steeds beter af om bruikbare prints uit deze printer te krijgen. Na bezig geweest te zijn met PLA en ABS, gebruik ik nu na volle tevredenheid XT filament. De Norzle temperatuur heb ik op 245 graden staan, en het bed op 70 Graden. Bijna altijd print ik direct op een ontvetten glasplaat, en bij prints die goed vast moeten blijven zitten zo'n speciale plaat. Voor één probleem heb ik nog steeds geen oplossing gevonden, en dat is als ik iets ga printen ik telkens de norzle temperatuur van 0 naar de gewenste temperatuur moet zetten. De Temperatuur van het Bed staat wel meteen goed (70 Graden), hoe kan ik bereiken dat als ik iets wil printen de norzle temperatuur ook meteen goed staat ? Dit is mijn werkwijze: -Ik ontwerp het werpstuk met Solidworks, dus daarmee maak ik een STL bestand. -Daarna Start ik Cura (ver. 15.02.1), dit doe ik door middel van "Cura.bat" (ik kan namelijk nergens "Cura.exe" vinden). -Met Cura (ver. 15.02.1) maak ik het ".gcode" bestand, dat zet ik op een SD-Kaart. -Deze SD-Kaart stop ik in de printer, en kies het bestand om te printen. Ik ben ook al bezig geweest met de Materiaal instellingen maar ik begrijp niet goed hoe ik dat moet doen, dus mogelijk zit daar het probleem.
×
×
  • Create New...