Jump to content

nilrog

Member
  • Content Count

    271
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by nilrog


  1. On 2017-08-11 at 6:31 PM, neotko said:

    Interesting debug the guys at Duet3D does with 4.0. Clearly on some cases new 4.0 can cause massive amount of lines without doing much, making the machine stufter (movement planner has a buffer limit/second). If this can stufter a Duet3D, imagine the amount of blobs it could cause on a UM2 board.

    https://www.duet3d.com/forum/thread.php?id=2209&p=2

    So for now I would try to check what settings make S3D 4.0 cause this increase of useless movements, and check the gcode to debug the origin. Ofc for now unless it works, I would try to move production (critical/time/prints) to 3.1 S3D until they fix that

     

    Doesn't look like they improved much in v4.0.1...pretty much any print will overload my UMO+ now...with v3.1 it never happened. Yet I haven't made any crucial changes to my settings.


  2. 11 hours ago, SandervG said:

     Upon navigating over our pages, the top menu follows you so you can navigate away to a new page at any moment. Upon request, the search bar and notification bell also travel with you. In the forum overview, we improved the information density by making sure the forum titles with new activity would stay on one line and not two. 

     

    Unfortunately, the new "top menu" now behaves just as badly as the old forum when you click on links in the forum, or when scrolling. The menu now covers the top of the content you clicked to follow. So now you have to manually scroll back to see it, or you might think that what you now see is what you were supposed to see...i.e. bad web design :(


  3. 11 hours ago, SandervG said:

    One of the pages that was custom built and most difficult to migrate was the 3D print page. We did our best to mimic the previously known section within a new format. If you have some specific feedback of what you would like to see improved, we can look into the possibilities for sure. 

    Luckily, different can also mean there are some new functionalities. The 3D print pages can now also contain different file formats like small STLs and Curaproject files. I can imagine this becoming very convenient when sharing your 3D print, or when you need some help with a 3D print or file you are trying to print. Looking back, the existing pages did not support this and only supported photo's of your print. Downloading a photo might not always make a lot of sense, true. Looking forward, you might actually upload the 3Dfile or gcode as well. Now downloading makes more sense. 'Unfortunately', the full scope (both looking back and forth), have to fit in the same format. Perhaps we can consider using the new 3D print pages and their new functionalities and it will all start to make more sense. 

    By doing so, if you have any suggestions on how we can make it even better, please let me know! And if you feel you rather want to share just your print / photo on this thread, that is all fine as well :) Let me know what you think! 

     

    Sadly, the new format where you have to supply only photos and the source file will make me stop posting stuff there. I have usually done this from another device than the computer where I have my source files. So the only thing I can use this new upload print "feature" is to post photos...which makes little sense (imo).

    I put my source files at Youmagine/Thingiverse and want to link to them...not upload yet another copy in this forum.

     

    https://community.ultimaker.com/topic/20613-ultimaker-forum-feedback/?do=findComment&comment=194764


  4. Is it just me or has the UI for uploading to the 3D prints changed? In the previous incarnation you could just link to youmagine/thingiverse, but now it request you to add a file...and if you add  a photo...it then asks you to add...a photo...

    This interface makes me confused and for that reason I have not added any print(s), although I would have liked to do so.


  5. 11 minutes ago, SandervG said:

     

    Hi @nilrog , I had this warning as well and just updated my OSX and it works just fine on Safari. Are you willing to give this a shot? 

    That warning only came the first time. I'm home safe now without updating my OS :)

    Once I had done the necessary, non-obvious, steps to continue to the site, the site "fingerprint" was added to my Mac. But doing so, afaik, means that you trust that the site in question is who it says it is, as this potentially leaves you open to man-in-the-middle attacks.


  6. When you scroll down the page the controls for reaching the notifications are removed from the screen, but the rest of the top "menu" becomes "sticky".

    This, imo, makes navigating the forum a PITA when you are trying to catch up on your notifications...in addition to the other issue mentioned earlier where it is impossible to understand which notifications you have/have not read.

     

    This is how it looks like when you are at the top of the page:

    image.png.9eeba6cfedc9343bfef699f741792423.png

     

    But as soon as you scroll down it changes into this:

    image.png.167ba7b133b1d5a45daa60327f37cefb.png

     

    There is plenty of room besides the search field. Couldn't all of the items that are above it be moved down to that row and thus be visible all time?

    That would, again imo, improve usability :)


  7. 5 minutes ago, ultiarjan said:

    is it possible to configure notifications so you don't get multiple notifications on the same thread?

     

    image.png.25c1534226f758f38a7e8657cd975834.png

     

    Found it...but it is not on a per post setting.

    It's in the "Notification settings"...at the bottom of that dialogue.

     

    image.png.390965b5e5abaa70d3941387ed4eef66.png

     

    I just ticked the "Only send one email..." now, so it will be interesting to see what happens :) 


  8. Not the same, I like being notified when someone posts something. But not for every change :p

    Having it once a day is, to me, the same as disabling email notifications totally and only relying on the notification icon once I visit here.

    But it's a minor thingy...in your previous forum I never received any emails.

     

    Btw, that setting...I take it as it refers to email notifications only? Not also the notification icon? The wording is vague. 


  9. I just checked the notification settings since I became "bombarded" with emails (not really, but for a few threads that are active now I get an email for every, yes every, post).

     

    I noticed that there is no "A notification email when new content is added since your last visit".

     

    These are the only options that exists:

    image.png.63553f84d51f6607c578baab83a4f46d.png 

     

    Is there no way to get a notification when new content is added...but not for every post...only once, until you visit the forum again?

    Most forums where I participate has such a setting :)


  10. 50 minutes ago, SandervG said:

    Me and a colleague had a similar issue with a certificate on Safari. But different colleague right next to me didn't. In the US it seemed to work fine, we are still looking into what the exact problem was. I am on El Capitan 10.11.6, suggested was updating the software but I didn't get around to it yet. Safari was version 10.1.2. 

     

    We're still looking into this one..

     

    I have El Capitan 10.11.6 and Safari 11.02.

    Not a major issue for me, and once you accept the new certificate it is all ok.


  11. 30 minutes ago, Nicolinux said:

     

    I can't reproduce this problem on my Mac (10.12.6). Can you post a screenshot of the warning?

    No, sorry, I didn't take a screenshot, and once I clicked through it you have accepted it, and your computer stores the a key/fingerprint, it will not show up again.

    But the warning is "this connection is not private"


  12. 1 hour ago, gr5 said:

    Personally I turned off all email notifications and only use the ones in the top right corner of the web page.  Sorry that this doesn't help but that is working for me so far (1 hour into playing with forum).

     

    I have, afaik can remember, never touched email notifications. I sure did not receive any from the previous UM forum. But as soon as this one went live, my mailbox started filling with email notifications...


  13. Yay, a new beginning :)

     

    Unfortunately the forum throws a big fat security warning in Safari on Mac...and unless you click on some non-obvious links you can't get in.

    Using Chrome you can access the forum directly.

     

    Oh, and i've been "spammed" with notifications from subscribed posts this afternoon. In the old forum, notifications didn't work...or maybe I tuned them of a long time ago...

    But in this forum it seem that the default is to send an email notification for every new post...not just for the first new post until you have visited again.

    Granted, I haven't checked the notification settings...but with this default behavior i'm glad i haven't subscribed to so many of the latest topics in the old forum...otherwise I would have had "email meltdown" :p


  14. Not surprised after reading up on how these work...and that they mainly exist to fix a flaw in the DRV8825. For the driver in Ultimaker printers, IMO, shorting the resistor, as described in this forum, is the way to go...or we live with this issue.

    Or one buys a better board with modern drivers...but then...the price goes up...and it ain't much of an Ultimaker left :p

    • Like 2

  15. Edit: And now even formatting is broken...there should have been bold text above...but the forum stripped it away...and i'm to disheartened to try to add it back...

    I saw bold type up there.

    Interesting...it doesn't show up in my browser (Chrome)...but if I view it in IE I can see it.

    But even when I went to edit the post...all the bold markup tags were gone...that's why I assumed that the forum took it away...

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!