Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

nilrog

Member
  • Content Count

    271
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by nilrog

  1. Well not *every* posting.  Just the categories I'm interested in.  It's all configurable in your settings.  And if you get overwhelmed with new topics it's easy to "remove all notifications" and just look at the new notifications as they come in.

    Sigh, maybe that is working for you...for me it would be a disaster...and result in exactly what I mentioned above...and something I have never had to do in any other forum to keep track of what's new that I have not yet found interesting...just logging in should be, and was, good enough to keep track of what you had looked at.

    It makes me sad that, for the past months, the majority of posts I have written here has been to highlight the disastrous state of this forum. Sadly I hardly saw the old forum...that was working...since that was around the time I bought my UMO+.

    I probably wrote this before. But the only reason i'm still around here is because I have an Ultimaker, I like it, and there have been people here who have done amazing things with them. But they have slowly disappeared, or stopped posting new and interesting things :(

    Edit: And now even formatting is broken...there should have been bold text above...but the forum stripped it away...and i'm to disheartened to try to add it back...

    This is the last post where I will voice my thoughts on this (crappy) forum...time will tell if you manage to migrate successfully to a new forum...and if creativity will manage to come back...

  2. Well this will not matter in a few days.  But I don't know what the top level means.  I don't know how to get there.  I don't know what it looks like.

    ??? The forum top-level…the entry to the forum…aka. http://ultimaker.com/en/community/

    But I can understand why you don't know how it looks like...it has been broken for several months ;)

    I just get notifications when someone posts a new topic - so the only way I navigate is by the little blue number over my icon.

    But if you aren't a moderator can't you just use that blue number over your icon?

    Well, a ”regular” user does not get a notification for every single post…and if that was the case, it would be one awful feature…

    I have given up on keeping an eye open for new interesting stuff in this forum since this summer. Which is a pity, as I like my ultimaker, and I like reading and commenting on interesting stuff. But Ultimaker has pretty much killed all creativity with this forum and it’s total negligence towards the countless issues that we have reported. I hope the forum migration will change things to the better. But I think it will take a long time before creativity that once was here comes back.

    • Like 1
  3. 2)  I'm not sure what to call it but what's that reflective shine/rings that the models show up with in Layer view?  It's just very annoying.

    These are artifacts from the screen rendering because the screen cannot show all the details of the layers, and not a Cura specific thing.

  4. The "next best" option is actually the "best" option...the ZGE...that will cost less than a Bondtech (unless you count your own print time) ;)

    If cost is crucial you could also go for this part...adding a gearbox to the existing UM2 feeder, or the iRoberti feeder:

    https://www.youmagine.com/designs/belt-geared-um2-feeder-upgrade

    That should give you the advantage of the UM2+ feeder while still keeping the cost...and tinkering down to a minimum.

  5. The workaround is to not enter the forum the way you usually do it. Find a new way.  Personally I have a direct link.

    The problem with this is that you can still not navigate...you need to go to the top-level...and that is when the forum fails to load...yes it fails...it does not take long time...it used to...but since a few weeks ago it fails.

  6. True, but the gears from Bondtech are the best you can find. And they are what makes up the bulk of the additional cost.

    Tried to find out what they use in Bulldog XL but it was not obvious, nor showing in any images what gear(s) they use (without spending a lot of time finding out). They may be good, or maybe not. Others can chime in on that. But from what I can see it costs roughly $150 (I did not check if there are cheap Chinese clones available), and that is the same ballpark as Bondtech...

    There are people that are happy with the original UM2 one with printed addons from members in this forum also...that would be the overall cheapest upgrade I guess.

    In the end, it all depends on your use-case (and wallet) :)

  7. ...and now all my orinters use Gudo & Me ZGE direct drive with bondtech for awesome precision and sweet flexibes or practically anything.

    And if you do not mind a bit of tinkering, the ZGE solution is the best you can find...imo :)

    I installed that on my UMO+ using Bondtech's planetary stepper and it just works...whatever material I feed it with...it just works...no matter how many retractions you have in your prints...and you have full access to the feeder from the top of the printer...gone are the days when you needed access to the back of the printer to load filament.

    But if you do not have a need to print a lot of flexible stuff, I second that Bondtech extruder is the way to go. Them drive gears are pure genious. There is a reason why even Prusa himself are using them in the multimaterial upgrade for his "reprap" printer these days.

  8. If I go via "Forum" I also have these problems. But what still works well is to go directly from the top menu "Community" to "Top Categories", and then "General", "The art of printing", etc... So I have to avoid the direct path to "Forum".

    Browsing the forum without loging-in, and then only log-in when I want to reply, also works fine, but is not handy.

    Unfortunately that drop-down menu is useless...99% of the time the "popup" vanishes when you move the mouse pointer down...making it impossible to select anything...yet another catch22...

    Ya, this has been iritating me for a long time.  The function of the top menu bar is not intiutive.  Mouse over and pause, submenus pop up only to disappear when attempting to select.  Most of the time.  Several attempts result in being allowed to select sub menus.

    Found out that you need to move the cursor fast to be able to use the submenu. This part should see a makeover too when you change the forum software @sandervg ...or at least put it in the backlog for fixing before 2019 ;)

    Although, to be fair, prior to the forum meltdown, I rarely used that submenu.

  9. Very annoying to have a new version every 15 days

    So, on the one hand you complain there's a bug, and on the other you complain it was fixed in a new version?

    I think you are missing the point here @ahoeben ...no one is complaining that a bug was fixed (you do a very good job with that, and implementing new features). The problem, that Ultimaker have created with Cura [23].x, is that you release new versions so often, that there is no longer any "stable" version that one can feel confident that it "just works" (with the set of features it has). When a bug is fixed, it usually comes with a set of new features, and some other thing is broken.

    Heck, for me, the latest "stable" version is v15.04 (and that can't be taken as a good sign). This is something that of course has a price tag, but Ultimaker needs to tackle it, sooner, not later.

    I said this on Twitter the other day in a discussion, and I will say it here "on record". Ultimaker needs a "stable" version and a "new and exiting" version of Cura. Think Ubuntu LTE vs. non-LTE. Cura 3.x would have been a good candidate for that ;)

    And Ultimaker should push really hard to squish all known issues in the "stable" version, for it's feature set, without introducing new features. You will have a lot more happy customers this way ;)

    Again, i'm not saying that you are not working hard...I am impressed with how you stepped up the slicer-game during the past year. You just need to start looking at Cura from an end-users perspective :)

    • Like 1
  10. If I go via "Forum" I also have these problems. But what still works well is to go directly from the top menu "Community" to "Top Categories", and then "General", "The art of printing", etc... So I have to avoid the direct path to "Forum".

    Browsing the forum without loging-in, and then only log-in when I want to reply, also works fine, but is not handy.

    Unfortunately that drop-down menu is useless...99% of the time the "popup" vanishes when you move the mouse pointer down...making it impossible to select anything...yet another catch22...

  11. Well, a curved face like that will always have steps since the printer lays out layers on top of each other. And since it is a dome it will not help to rotate it either. You will still have that stepping in the direction the layers are printed. The only thing you can do to improve the looks of the stepping is to lower the layer height to the lowest that your printer supports.

  12. Exactly, if you use a well respected 3rd party forum software you can be quite sure that they have covered most of the testing of basic functionality and abuse...and you can focus on customization, integration and use...instead of having to fight to keep in-house software floating :)

  13. We have decided to look into a forum migration and move the community to an established forum software. In order to facilitate and stimulate growth, a valuable future and a pleasant user experience, I think this is a necessary step.

    Hopefully, this puts some light at the horizon and you know better days are coming.

    Thanks for the honest update @sandervg.

    I think Ultimaker will see an uptake in forum usage again (and i'm not counting threads asking for help) if you successfully migrate to a forum that works again :)

    • Like 2
  14. Just tried this beta and it still loads slow...10 times slower than Simplify3D. And the layer view makes my eyes hurt when I try to make some sense of what it is trying to show :(

    This is on a computer using Intel Graphics it is unusable...hopefully it displays better on a gaming card.

  15. I don't know exactly when they switched over...probably at that point...because I don't think I visited the "old" forum...or maybe just for a short time...but I know most of the issues I have reported surfaced around the beginning of 2017...9 months and no action what so ever :(

×
×
  • Create New...