Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

langley51

Member
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by langley51

  1. Morning Ultimaker developers ,

    I was using Cura Slicer 4.8.0 and I downloaded the new Cura Slicer 4.9.0 and started having problems printing . I tried several different setting as  I thought I had made some changes by mistake. After 5 or 6 attempts I started to reach out to Youtube video sites & Ultimaker (I sent you a email) to see what was going on. I was trying to print items like the "Flexi Pterodectyl & Dragon". The flexi parts seem they were bonded together with other parts and was not able to flex, could not understand  what was going on as I had printed flexi butterflys no problem before. Then I remembered I had downloaded the Cura 4.9.0, so as an experiment I reinstalled a version of Cura 4.8.0 , sliced the same file and guess what, the flexi is printing fine now with Cura 4.8.0. 

    So, it there a bug or some setting I need to turn off / on in Cura 4.9.0 that will eliminate this problem? 

    I am using a Lotmaxx SC10 Shark and I have a new  Anycubic Chrion, I am kinda leary  now in using Cura 4.9.0 with my printers now. 

    Below view the 4.9.0 Cura vs 4.8.0 Cura ( 4.8.0 works fine.. 4.9.0 not printing good, used same file to print in both versions of Cura)

    Looking for a reply...

    Thanks, AL

    1Cura4.9.0.jpg

    2Cura4.9.0.jpg

    3Cura4.8.0.jpg

    Compair4.9.0 to 4.8.0.jpg

  2. I am using Cura and I am now having problems with my nozzle lifting up before it prints. My bed has auto level and everything is good, when I load a gcode

    the printer and start printing, it will lay down the line then it  will lift up making it too high now. I thought it was my printer , so I loaded an older file , and it printed alright.  Read something about the  error in Cura issues.

    I am now not able to print anything that is sliced in Cura, is there a fix for this or do we go back several revisions. 

     

    Thanks

  3. I am printing 3d plane parts / fuselage parts and I am getting alot of thin areas with pin holes. I am using ESUN PLA+ , 

    temp is 220 nozzle , bed 60

     Layer height: .25

    Shell: wall line count 1

    Cooling : enabled  Fan speed : 30

    220 nozzle temp , bed : 60. 

    Infill : 0

    Print speed:  50

    Travel enabled retraction

    Mesh Fixes: union overlapping volumes (checked)

    Special Modes: Surface mode normal

    thumbnail?appid=aolwebmail&size=400wthumbnail?appid=aolwebmail&size=400w

     

     

  4. I have been using Cura 4.8.0 and it has been working good on files from Thingiverse, however now when I work up a file and go to print my nozzle height has changed to a higher level.

    What settings do I check to see why now my nozzle is higher than before when all other files have printed.

     

    Thanks

×
×
  • Create New...