Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

MattMay

Member
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    GB
  1. MattMay

    UM 2+ Octoprint problems

    Thanks for the information I will take a look
  2. MattMay

    UM 2+ Octoprint problems

    I have checked the logs and dont see anything obvious, I am getting the following output in terminal: Changing monitoring state from 'Operational' to 'Closed' Connecting to: /dev/ttyACM0 Changing monitoring state from 'Offline' to 'Opening serial port' Connected to: Serial(port='/dev/ttyACM0', baudrate=250000, bytesize=8, parity='N', stopbits=1, timeout=15.0, xonxoff=False, rtscts=False, dsrdtr=False), starting monitor Changing monitoring state from 'Opening serial port' to 'Connecting' Send: N0 M110 N0*125 Recv: echo:Unknown command: "" Recv: ok Changing monitoring state from 'Connecting' to 'Operational' Send: N0 M110 N0*125 Connection closed, closing down monitor Recv: echo:Unknown com��"�� Changing monitoring state from 'Operational' to 'Printing' Communication timeout while printing, trying to trigger response from printer. Configure long running commands or increase communication timeout if that happens regularly on specific commands or long moves. Send: N1 M21*17 Recv: echo:SD card ok Communication timeout while printing, trying to trigger response from printer. Configure long running commands or increase communication timeout if that happens regularly on specific commands or long moves. Send: N2 M105*37 Recv: ok T:23.4 /0.0 B��"��{�Y^ok T Send: N0 M110 N0*125
  3. MattMay

    UM 2+ Octoprint problems

    I will try and check the logs this morning to see if I am missing something. @vince805 yes the baud rate is set to 250000 and I am using gcode files created with Cura I have attached a settings screenshot.
  4. MattMay

    UM 2+ Octoprint problems

    Thank you for the quick reply. Ok here goes, I can print fine using an SD card in the UM2+, When I try to use octoprint I do see a red and blue line on the temperature graph so I assume it is getting a temperature reading. I can upload a file the press the print button button and looking in the logs the status changes to "printing" the printer does not start moving and no plastic is released from the nozzle. Eventualy I get a timeout error in the logs.
  5. MattMay

    UM 2+ Octoprint problems

    Hi Guys, I have only had the UM 2+ for 24 hours and have never touched a 3D printer before so please excuse my lack of knowledge on the subject. I have installed octoprint on a raspberry pi with the camera module and it appears to be working, however I am unable to print anything, I have no control over the printer. I have connected to the printer and can upload jobs but I cannot get any prints to work. I have read pages of information and changed the settings in Cura to Marlin/Sprinter as someone else recommended but I a getting nowhere fast. Any Ideas or pointers please?
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!