Jump to content

ziopietro

Member
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Personal Information

  • Country
    IT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Both error msgs (both Fontconfig err and qml index out of range) persist, but Cura works.
  2. Hi Prisma3D, did as you suggested, Cura miraculously returned to work 🙂 You are great!
  3. Hi burtoogle,I tried your last build (20190728), works well. Only for completeness: running from CLI I got err msg: Model size of -9 is less than 0 qml: TableViewSelection: index out of range qml: TableViewSelection: index out of range Model size of -10 is less than 0 After loading a model and slicing, another msg Case insensitive sorting unsupported in the posix collation implementation Numeric mode unsupported in the posix collation implementation I thing both msgs aren't related to my problem. Have a nice day 🙂
  4. Still curious what is the cause. Problem circumvent with live XUbuntu on USB stick. No problem there, only annoying reboots ;(
  5. Hi there, happy 4.1 user, up to 20/07/2019 it works very well (I've .gcode file from this date, printed with satisfaction). Yesterday launched 4.1 AppImage, GUI does not start, blank white window with title and small gray rectangle. Launched from CLI, got these errors: Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 72: non-double matrix element Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 72: non-double matrix element Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 80: saw unknown, expected number qml: TableViewSelection: index out of range qml: TableViewSelection: index out of range Changed guilty fonts.conf line from <double>0</double> (twice) to <double>0.0</double>, eventually to <double>1.0</double> - no change, the same error. Disabled guilty fonts.conf file, fontconfig error disappears, but qml error persists, the result blank white window, too. Cancelled .config/cura dir, no result change. Downloaded fresh 4.1 appimage, no hope; downloaded 4.2 beta appimage - the same behavior. Ubuntu 18.04 regularly updated. Attached slice of apt log file (from 20/07/2019 to today) Help needed, as Murphy teaches us, troubles always come at a less opportune time - my client waits for the printed piece. Thanks in advance for any hint. history.log
  6. Hi, I'm using Cura on Linux, Help->About Cura shows me only components list and its licences, Title bar shows Cura 15.04.5. Also Download page offers me 15.04.5 version or 2.1.1 (beta). Here is discussion about 2.1.1. Little question: some open SW changed recently version numbering from major.minor scheme to year.month.minor scheme; Ultimaker goes oposite way (from year.month to major.minor scheme)? Tnx.
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!