Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

DanielYovchev

Dormant
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Country
    GB

DanielYovchev's Achievements

0

Reputation

  1. It was not from the model i printed in PLA no problems perfect print every time. I will try using smaller nozzle and printing much slower. Thanks for your help.
  2. Ok this material is driving me nuts after fixing the problem with the error the underextruding is crazy when im printing the model I printed the extruder test to see on what speed is the problem and this is the result perfect print on 10mm^3 it started underextruding a bit but normal - Temperature haven't move even on the 10mm 254 255. so is that mean is some problem with my model or settings ? if somebody have idea please help I will be trying to print the model in abs later today to see if is from the material
  3. gr5 the volume is 5.4mm^3 per second or at least what is saying in cura
  4. ok thanks for the suggestions what i did is i drop from 0.8mm nozzle to 0.6mm and from print speed 50 to 30 also had to drop the shell to 1.2mm because of the nozzle and the print finish without getting the error. But now i have this problem help please.
  5. I already try putting the fans slow but no help i also turn them off and same thing. Thanks for the suggestions i will defiantly try them now and i will post update. Btw i just found when i go to maintenance in the ultimaker and if i start extruding material rapidly the temperature drops quickly and im able to do the same error without waiting for the print so probably i have as you said really week heater probably 20W and when material get extruded fast the temperature of the heater start plumbing.
  6. Hi there i just don't know what to try more i have problem with simple object i need to print it failed at least 10 times Here is the problem i keep getting error ERROR -STOPPED heater error go to : ultimaker.com/ERO3 I told because im pushing the ultimaker over 250 temperature and the room i was printing is cold so i move it in a warm room this didn't help i also try ruining the fans on 20% and 0% same thing again. The thing is this will happen on random places over the print i decided to stay and watch the full print and see what happens prior to this so i had the temperature up in the menu to look what will happen it was between 255 to 253 but no dramatic changes while printing and then just before the error it start doping rapidly from 255 to 248 and the error appear i think i found what was going on for some reason on random it will make a big drop of plastic on the nozzle witch probably dissipate allot of heat when wrapped around the nozzle and that is the sudden drop in temperature see the image bellow. Is not the leveling of the plate is not warping print as i try sorting out all of this i level it probably 10 times i went from glue to painters tape to BuildTak same thing is not the filament roll tangling as i put it on the ground so it can feed without a problem. I really don't know what is going wrong. here are the settings in cura: Layer height: 0.3mm Shell thickness: 1.6mm Enable retraction : on Bottom/Top thickness: 1mm Fill Density: 35% Print speed: 50 Nozzle size 0.8 here the settings on ultimaker Nozzle: olsson block 0.8mm Filament: Polymaker PC-Max Nozzle temperature: 255 Build plate temperature: 80 Fan speed 20% Please help i really don't know what to do any more.
×
×
  • Create New...