Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Rosebud635

Member
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Personal Information

  • Country
    CH
  • Industry
    (Product) design

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hi, Thank you all. After cleaning again + bed leveling for the 10th time it manage to finish the second layer but some crap keeps building up during the print and make a mess that ends to clog the nozzle. It's like there is no more retraction. Is that what you mean Nicolinux?
  2. Hi, the cura layer view is fine. The thing is I use the same settings as always and it was fine. Also I print quite slow anyway.
  3. Just the same PLA I've been using for month with the same setting with no issues at all.
  4. Hi, thanks for the answer. Everything seems fine with the fans and I have the same settings as always. Printed hundred of pieces with no issues. Underextrusion should be there at the start of the print also right? Everything goes wrong as soon as the second layer starts. Like the nozzle is not calibrated anymore.
  5. Hello, My Ultimaker 2+ was working flawlessly for months. I let it rest a couple of weeks while I was waiting for my new filament roll and now everything is wrong. As you can see, the first layer is perfect but the second one is a disaster. I put a new nozzle, cleaned everything and it's the same. Any idea?
  6. Hello everyone, I change the teflon coupler of my Ultimaker2+ with the one by 3DSolex because I couldn't finish even the first layer without clogging and now it works like a charm. But now some weird burn marks appears from time to time and I've never seen that. I use the same setting as usual with PLA and tried to reduce the temperature from 210° to 200° with no effect. Also I have layer issues with some not bonding so well but not all of them. As you can see in the picture the bottom layers are not so clean but the top layers are fine. It's a 0.3 layer height
  7. I use to love my Ultimaker 2+ but now I have somewhat mixed feelings... I just cannot complete a print anymore because the damn nozzle keeps clogging before finishing the first layer. As you can see on the picture the bed leveling seems fine so I really don't get it.
  8. Thank you so much for your answer. I will try your 90° solution it seems very plausible.
  9. Hello, Overall my printer is working fine but I have trouble with long flat parts. As you can see on the picture everything is fine until, well, it is not. The nozzle is clean and the problem only occurs with these parts. Is there some trick?
×
×
  • Create New...