Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

the_mechanical

Member
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by the_mechanical

  1. I dont't think it's a general Linux-Problem. Mine is fine, Cura 2.7.0 running in Debian Stretch. Maybe a dependency-Problem? Or graphic driver (NVidia)? Don't blame it on me, I'm not a programmer ;-)
  2. Hi ultimativmaker, my experience with ABS on UMO+ I like ABS and nearly never change the material. Cheap, easy to get, easy to post-process - especially glueing with Acetone helps to fix improper prints or cracks due to mounting or whatever (but it needs some exercise to find out how to do it for good results). Heatbed - 110°C : Needs very long to reach on UMO+ (especially when not fully covered), adhesion ONLY on Glass-plate - i do not use anything else. I like it very much to print with more or less good adhesion and VERY easy removal when the plate is cooled down. At the moment i'm pr
  3. Hi DDDmaker, my assumption is you use Windows. I'll answer the initial question concerning my experience on Linux (for the sake of completeness): If you use the appimages of Cura (standalone executable program) it is possible to use different versions without any problems (never tried it starting both versions at the same time - would make no sense but i can imagine it works too), the existing configurations are used. These appimages are available since v2.4. Didn't try to install two different versions with the .deb-files, but i claim it is possible to install one of the deb-versions (up t
  4. Hi, since Cura 2.5 i realize quite some problems i never had to fight with before. So I'm feeling like Cura is getting worse. Maybe due to a lot of new functions (of which are some quite good for non-expert users like me). Of course it's always a discussion what is "better" and what "worse" ;-) All of the stuff below i didn't realize or had to fight with in the versions before 2.5/2.4. Incomplete last layers, first i realized this on a print where i saw the last layer was not complete. Then i saw that this problem occurs more often: At earlier versions i never realized the thing, that
  5. I understand what you mean, nevertheless the wall is done with 0.5mm and that does not fit to the 1mm which it should be. Where is the part of the "inner wall"?? And I'm as a user don't want to think about such special things. So a request: would it be possible to give at least a warning if in a "small area" a lot of retractions happen? This would make one aware. In this case i realized it during printing. At generatig the gcode i never thought that this would be a problem - as said wall thickness 1mm should cover it. Better would be that this never happens.
  6. I printed a part preprocessed with Cura 2.5. When printing i realized a lot of retractions where i didn't expect them. When looking in Cura i found out why: Between the inner and outer wall there is a done filling, but due to the small distance it is not possible to create something else than small lines - every one produces a retraction. Thickness is 1.5mm, Nozzle 0.5mm I thought about how i can remove this behaviour, but even increasing the wall thickness from 1mm to 3mm didn't help. What i was wondering: The thickness of the area is 1.5mm - should be covered with the wall thickness AN
  7. Hi Stefan, had this problem too, especially on my second printer, a Prusa i3MK2. It really seems like you think, too less torque. Therefore i solved this problem at Prusa i3MK2 with a geared bowden extruder instead of the direct drive extruder. I ended up in a modified solution of chopmeisters H3-Extruder: http://www.thingiverse.com/thing:2277417 At the moment I'm modifying my UMO+ to dual extrusion and the second extruder will be one H3+Extruder (I'll not replace the original extruder at the moment as it is working quite well). At the Prusa the new extruder is working very well with 1.75m
  8. Hi, due to some other planned modifications I've to create a CAD-Assembly for my UMO+ (no assembly in github). For the axes it was easier to take the assembly from UM2+ and modify it to UMO+. There i realized that UM2+ uses different bearings - F688-2RS instead of 688-2RS. The difference is a step in diameter. In combination with some spacers between the pulleys and the bearings it seems for me that axes-protrusion is a much smaller problem on UM2+. I already tried the adjustable beraing caps but there is a lot of abrasion, so I'm thinking about an other solution. Of course it is no
  9. Thanks neotko, didn't think about that ;-) First of all I'll try to get the E3D V6 working, then I'll decide if i think more about getting the Olsson Block on my UMO+. For printing PLA it could be still interesting... Thanks for your help!
  10. Hi @all, thanks for your replies. The reason why i'm thinking to "port" the Olsson Block to UMO+ is the fast and easy changing of nozzles as well as a lot of people are very satisfied with the Olsson Block. And it's quite easy to get, also different nozzles. An upgrade kit is quite expensiv, costs nearly the half of UMO+!! And i don't want to change the feeder, also dual fan is not necessary. Mostly i print ABS with fan speed (original UMO+ fan) around 30%. As an mechanical engineer it's not the problem to design a fitting solution, also i maybe have the possibility to get some manufactur
  11. Hi, is there a possibility to mount the Olsson Block on Original Plus? If NO - are there drawings/3D-Models of the block available? I would like to think about a solution to get the Olsson Block on UMO+ or think about an other solution. Why? I read that many peoples are really satisfied with the Olsson Block, but i own an Original Plus. Thanks for your help ;-)
  12. Hi everybody, has anybody tried to install Cura 2.3 on Debian Stretch? I tried without luck. python 3.4 necessary, but python 3.5 installed solved by installing 3.4 by hand unrecognized opengl version solved by deleting libstdc++ as described in the thread https://ultimaker.com/en/community/22286-solved-cura-2-on-debian-sid And now i'm getting stucked with: *** Error in `python3.4': free(): invalid pointer: 0x00007fae983c4540 *** Anyone an idea? I'm not a Linux-newbie, but no System-Administrator - only a (advanced) user.
  13. Hi joshmith, it's depending on your needs and on your budget. There are a lot of commercial programs (beside Solidworks). I have used several of them in job. My opinion: Autodesk Inventor - quite easy to use, good for most modelling operations Siemens PLM NX (former Unigraphics) - better in modelling than Inventor Dassault Systèmes CATIA (V5, V6) - good for surface modelling Creo Parametric (former Pro/Engineer) - only used Pro/E Wildfire, a little bit more complicated than the other ones, but quite good for modelling difficult parts. If i have some time, i want to try the open source pr
  14. The described performance problem is really annoying which sometimes also leads to crashes! Normally i have no problems with memory :-/ It's the most recent version of Linux PPA
  15. Hi owen, much better with more parts. Still not perfect, but in a way that at least it seems to be easy to remove ;-) Thx
  16. Performance Issue / Idea I'm using Cura 2.3 Beta under Linux since it's here, I'm relatively new to 3D-Printing, so I don't know Versions before 2.1. I'm fighting with performance under Linux because I usually print small parts. These are often one model which were duplicated more times in Cura. Every time an action is done Cura is automatically slicing. If you have more than 1 part and duplicate it Cura tries automatically to rearrange. Your arrangement made by hand is destroyed (especially when you have for example 10 small parts or more it is really annoying) and it takes a lot of ressour
  17. Only a little bit better with decreasing Temp. from 200 to 195, changing print speed from 60mm/s to 30mm/s, no retraction.
  18. Hi, i'm not sure, but maybe this is the same problem, only in an other scale? The result: but it should be this: It's a small part, should be a wedge for a connection of a GT2-Belt - width is about 7mm. Any ideas? I'll also try to print one with the mentioned suggestions (Temp. reduction, without retraction, lower print speed).
  19. Thanks for your replies. I'll examine this problem later, at the moment i put some extra weight on the bed - it's ok for the moment, but takes building area. As i read other posts it looks really like a problem with the bearings, rowiac's explanation seems quite plausible.
  20. Thanks for your replies. The 3Dverkstan site is very good. I had a look on the z-axis, tried lubrication and adjusting. There is really a part where the axis is sliding heavy. And it's indeed about 10-15mm from the z-End. What's really strange for me is that also this 10-15mm is very common. And looks like the problem is existing since at least two years - and no one is fixing it!!! Seems like i have to change the z-axis too. Have the UMO+ since a week, already ordered a GT2 belt and pulleys due to roundness problems, now the z-axis problems, at the moment i'm also having a look on faulty d
  21. Hi Nick, same problem here - opened a new topic, saw your topic to late :-( The bad layers in my parts are around 10-11mm in Z-heigt. Seems nearly the same height in your parts. I'm in doubt that this is a z-axis lubricating problem or something similar. Different machines with the same problem occuring... This failure seems more like a systematic failure.
  22. Hi I'm using an UMO+ since a week - so there is not much experience ;-) I don't know why, but in every part there are some bad layers - see pictures. In the beginning all is ok, the results are good, but after a while there is one (or more) bad layer(s). The z-height where the bad layers are occuring differs only a little - mostly between 10 and 11mm. Have anyone an idea where the problem is? After problems with the feeder (Screws get losse, so feeder stopped working - solved) it should be no feeding problem. Used Cura 2.1.3 for all parts (2.3 beta is not working - no slicing, so not p
  23. I'm not familiar with github and it seems not possible to upload files here, so i opened an issue concerning the missing assemblies in github. In the post you find a link to the assembly of the printer head. It's not perfect, the 2x M3x4 screws are missing but for investigations/redesigning it should be ok. https://github.com/Ultimaker/Ultimaker-Original-Plus/issues/3
  24. Hi, same question here - has anyone created a full (3D-CAD) assembly of UMO+ (Step file)?
×
×
  • Create New...