Jump to content

borgqueenx

Dormant
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    NL
  1. the issue is back, that didn't take long. all i really did is put in the same settings as i had, worked finr for 2 times, not anymore.
  2. i have re-installed and purged the saved data from the appdata folder, and now cura does the raft well again. I hope it stays that way this time.
  3. Hey Jeroen, thanks for trying to find this bug. Some models work and some don't for me. Here is even a more extreme example. Note that with -every- model i throw into simplify3d works, cura sometimes makes weird stuff like this.... This is the raft for the following model: https://puu.sh/sxIO5/e670cbc8ee.png Wich then prints the entire model over that raft resulting in the whole model getting out of shape. Here is the model for download: https://www.amazon.com/clouddrive/share/LWq5ohIxMbiyMOXh6E3s6fqR4yHCy2Xvxj9FP2uFNmM?ref_=cd_ph_share_link_copy
  4. I want to make this model smaller on top, but having the same dimensions on bottom. So i can gradually make the end pieces that click together smaller. Any help would be great https://puu.sh/sv7kp/6c5cd05363.png
  5. then its probaly a bug. is there a way to report this and hopefully have it fixed?
  6. Did you look from the part from below? Mine looks the same from that angle/perspective. My settings and again a picture: https://puu.sh/ssT9O/6455d07ae7.png
  7. I have removed the .1mm rounded thing sticking out of my model, yet cura still wants to make a weird raft as the image i have in post 1 of this topic. I should note that Simplify3d prints/slices the raft correctly. Here is the model again- updated to have a flat base. https://www.amazon.com/clouddrive/share/gqcx4AlbAhFgH6yUW584vzvTMOlL0CzjipoMYPkIExq?ref_=cd_ph_share_link_copy
  8. Thanks for that tip. i hope it fixes this raft problem. However cura shouldn't be excused for this? Flat or not flat it should still make a flat and even raft?
  9. Thanks! i was losing hope to get a reply. Here it is in layer view: https://puu.sh/ssqWA/7f8139af4d.png Here is the model: https://www.amazon.com/clouddrive/share/YipAfCcxXYScnvfzOtaR4Iv4SruPo1jIWNcSOiRswt?ref_=cd_ph_share_link_copy Note that the raft is different from the one in my post above. For some reason it messes up alot of times, but sometimes it works correctly. In any case i can't really trust Cura at the moment. I have the same model without the claws on the right, wich does seem to make a correct raft: https://www.amazon.com/clouddrive/share/meMgjiDqdvucbUpsm7W2PoSS1yPNsvfZEqqhpaQ3VLH?ref_=cd_ph_share_link_copy Note
  10. In alot of prints i tried with multiple objects, cura prints the raft too small. Actually only wants to build the raft under under the empty space in the prints and then after making the raft suddenly starts printing the whole object on top and besides the raft, resulting in some parts being printed in mid-air. Cura and rafts do not go well together it seems. A bug perhaps? Screenshots to show the problem here: As you can see the object to print is quite round, but cura wants to print different smaller circles. I cant find anything in the settings either that would result in this weird raft creation.
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!