Jump to content

Hoonse

Dormant
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    AT
  1. Hello Thank you for the fast answer. Its ok that this is nowmal but at first the printer was 100% accurate. This is very strange. Is there a setting in the firmware or cura where i can set a value so the printer can correct that issue? The troblem is whrn you want to use standard parts like screws or bearings and they dont fit? Best wishes Hoonse
  2. Hello ladies and gentleman. I have an ultimaker original and i have ro say it is a incredible good machine When i have purchased ir when there was bo heated bed commercialy available And so i build my own. The printed parts wege +-0.1mm but mostly spot on. After updating the firmware the homebuild heated bed didnt work anymore I had a hard time until i uploaded the marlin firmware with custom heatbed support. The original firmware didnt work because of a thermistor error. (The value of the thermistor wasnt the Value of the original thermoator so it didnt work.) Since then the print dimensions arent accurate anymore. Outer dimensions are 0.5mm larger in x and y. It dont depends if the part has 10mm or 100mm dimensions. The part is always 0.5mm bigger. On inner diameters the dimension is always 0.7mm smaller. Allso it dont depends if the hole is 2mm or 20mm. Now my question: can i somewhere set something either in the firmware or in cura so that my prints arw accurate again? I am using pla as a magterial and the printbed is a custom build heated bed. I dont think tht the problem has to do with shrinking because the outer dimensions are bigger and the inner dimensions are too small. I really hope someone can help me with this issue to ger my beloved printer Back ro his old form. Best wishes Hoonse
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!