Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

albedo

Member
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    FR
  1. Well, this is odd... I just started the printing again after doing a complete reset of the printer, and it seems that it was enough to solve the problem. Print core 2 now reaches its print temperature so PVA material can come out the nozzle. Good to know.
  2. Actually yes, it looks like print core 2 keeps its standby temperature although it needs to print. I noticed that print core 1 immediately reaches 205°C but print core 2 is stacked to 100°. Did I forget to do something ? It is a known problem ?
  3. Hi there, I just received and setup my ultimaker 3 printer. Setup procedure was completed, printer is calibrated and I got material coming out from both printcores (ultimaker PLA for printcore 1 and ultimaker PVA for printcore 2). So everything seems right. I installed the latest version of Cura (2.4.x) and of course I used its ultimaker 3 profile settings. Also, printer firmware is updated. I use a LAN connection. Now, my sample object is ready to print (extruder 1 prints the object, extruder 2 prints the supports). Print core 1 is working fine, but the problem is that no material comes out from print core 2 because its temperature cannot exceed 100°C. However, it is set to 205°C in the profile settings. I try to force it to 205°C from the printer menu (extruder 2 temperature) but I can't. It doesn't want to exceed 125°C either (100° + or - 25°)... So what's the problem here ? Printcore 2 temperature should be 205°C, why is it stacked to 100 ? Thanks in advance.
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!