Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Vinci

Member
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vinci

  1. I have an UMO with two extruders. Since the Heatercartridge (1st Extruder) has been damaged (Cable broken / short circuit?) and I repaired it, the Nozzle does not heating up anymore. To check, if the Heatercartridge is still ruined I changed the pair of Heatercables (1st Heater/ 2nd Heater) and I had to notice that my repaired Cartridge heats up ! (at the 2nd Heater power connection on the PCB). I am afraid, that my PCB (pcb 1.5.7, the green one) just at the 1st-Heater-power-connection is ruined. If so, which electronic parts I could exchange...?! Or is there any other reason to fix th
  2. ..... ok... I found out, that there is no way, to set 'Print Head Size settings' in Cura 2.4 ... I just looked at the 'machine defs' in the .json - file and modified it .. but only the bed-dimensions ... change 'printhead settings' is to crazy for me here.... the 'The Python RegEx page' tells me nothing... it's too much for my brain... regards, Vinci
  3. Hi ! ...as far as I have learned here in the forum, 'these options are not able to set with 'dual-extruder-machines' ... and your UM3 has two extruders?! maybe this thread helps : "Print Sequence" options -----> https://ultimaker.com/en/community/26464-is-it-possible-to-print-one-at-a-time-in-cura-23
  4. thanks ! ... it still seems to be a problem... PS: I like your work! --->Instagram
  5. Hi there, hm, I think a newer Version of Cura does NOT fix the problem... look at this thread (scroll down): ---> https://ultimaker.com/en/community/39281-cura-not-using-user-set-machine-print-head-size?page=1&amp%3Bsort=#reply-183614 (my PC is an old one, Win7 / dual Core) @ phamtq : What about this 'appimage-git' ? how does it work? regards, Vinci
  6. Hi, thanks for the answere.... hm ... no, it does not.. the lines in the grafic are not highlighted.... like in Cura 2.4 ----> Am I doing something wrong? I guess my graficcard does not match? I tried to upgrade it, but without any results.... :(
  7. Hi there..! how I can configure the "material settings" in Cura 2.4 ? I cannot creat a very own material, with all it's paramaters ... and what about like "cost", "weight" etc....?? the fields to type in are allways greyed! I ve tried to import a material ... and Cura says: "material has been successfully imported" ... but it appears no where in the List : it seems, that the 'material-profile' is 'glued' to the activated printer (the material is once the setting), but not shown in the material-config...?! I tried it in Cura 2.6 and it works. ... any help? PLEASE
  8. Hey DaHai8 ! thanks a lot! after some tweaking, I got it! Now I can print with only the 2nd Extr....!! BUT: I can only use Cura 2.4 , cause the representation of the graphic for "layers view" does not work (Open GL etc...) The "compatibility mode" is'nt just fine )-: And by the way: Do you know, how I can configure the "machine settings" for the dimensions of the printhead in Cura 2.4 ? see also ---> https://ultimaker.com/en/community/39281-cura-not-using-user-set-machine-print-head-size?page=1&sort=#reply-183614 @ eldrick: thanks for the hint !! ... but I do not k
  9. Hi there... I tried in Cura 2.4 there is no way...?! ---> in Cura 2.6 it seems to be ok.... I can only use Cura 2.4 , cause the representation of the graphic for "layers view" does not work (Open GL etc...) The "compatibility mode" is'nt just fine )-: ...any help?
  10. Hi, I'm using the UMO with all upgrades, inkl. Dualextruder. It's all fine. BUT : Sometimes I wanna print with another filament, so I decided for ABS using the 1st extruder and for another filament (lower temperature!) the 2nd extruder. Is it possible to print a model just with only the second extruder? I wanted to leave two different materials in the extruders, so I don't have to change the material between the prints. (----> https://ultimaker.com/en/community/33641-um3-print-with-only-second-extruder ) Of course, I have tried the "per model-settings", but I think, I have trouble wi
  11. Hi, I'm using the UMO with all upgrades, inkl. Dualextruder. It's all fine... BUT : Sometimes I wanna print with another filament, so I decided for ABS using the 1st extruder and for another filament (lower temperature!) the 2nd extruder. I tried to print just with the 2nd extruder only! So I use the "selectextruder-plugin" (in Cura 15.02.1) from "Dim3nsioneer" and it works... but not really! If the heating-procedure is done, the temp of the 2nd nozzle gets to zero ...and nothing happens at all... So I allways have to "tune" the temp manually up, so the prints starts... and (then) it is
×
×
  • Create New...