Jump to content

dejutter3d

Member
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    NL
  1. Hallo, bij ons op school, De Jutter, op Vlieland, gebruiken we de UMO en de UM2. Nu heeft de laatste het een tijd lang redelijk probleemloos gedaan zowel met PLA als ABS. Echter van het ene op het andere moment ging het mis. Hij wilde geen filament meer printen uit de extruder. Alles nagelopen en extruder geheel gereinigd. Het invoeren van filament gaat prima, het doorvoeren naar de printkop gaat prima, de gesmolten filament komt uit de extruder. Daarna een printopdracht laten uitvoeren; er komt wat pre-print filament uit de extruder maar wanneer de printkop gaat bewegen naar de beginpositie van de print, weigert ie verder filament te printen. Ook de aandrijfrol beweegt niet meer. We hebben allerlei verschillen printopdrachten geprobeerd die eerder probleemloos werden geprint. Niets wil meer geprint worden. Wanneer de filament weer wordt ontladen, werkt de aandrijfrol weer prima. Ik wordt er helemaal gek van! Wat gaat er mis? Wat is de gouden tip??? Volgende week hebben we een internationaal 3D event op school en we hebben deze printer daarbij hard nodig. Alle hulp welkom!!!!
  2. Thank you all, I've cracked the code. Somehow an unauthorized person probably connected his laptop to the UM2 and updated/ uploaded the wrong firmware. It is functioning again as usual. Problem solved. Thanks again!
  3. Thanks, Gr5, for your answer, but no I didn't. As said "out of the blue" it didn't work anymore or at least the knurled wheel turns the other way round. But because of what you say, perhaps it will work if I install the firmware again for the UM2?
  4. At the school where I work I take care of the Ultimaker 2 we use. Yesterday I could print without problems but "at once" there is a problem: when I load the filament during the menu orders, the knurled wheel that has to grab the filament turns reverse. I found out so far that while loading filament this wheel unloads en when the menu says "unloading" this wheel turns as if loading the filament. What is wrong? Who can help me with this?
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!