Jump to content

Drdave

Member
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Drdave

  1. Preston That is what I reverted to as well The only problem is that I can't get Windows to default to the 3.3 version upon clicking on an STL file so I have to open the 3.3 manually then drag and drop otherwise it opens the file in 3.2 Have tried to rename the 3.2 and the like but then I get a Win10 error talking about a pathway error occurring I am OK with it I guess the added features of 3.3 are worth it but this dang software is SO buggy I can't for the life of me figure out why I had a similar issue when we all started on 2.0 or maybe 2.5 or so NOT sure why the install doesn't simply copy the entire contents of the previous version instead of asking to remove the older versions. I have LOTS of medical software that we run concurrent versions of why not Cura? Thank you for taking the time and if anyone figures a viable fix let me know Awaiting another version with still more great new features Dr D
  2. Bummer that didn't work either Anyone else having this non-install issue? Help Msuurmond by posting your copy of the installed 3.2 folders so they can review the difference between working ones and broken ones Dr. D
  3. I am right clicking the folder as you asked then clicking add to zip then renaming it and sending it NOT sure what else I can do I also can't be the ONLY one with this issue so how about someone else stepping up here and getting the team what they need When I first posted this there were several others who had the exact issue Here is the file labeled stl return to zip and let me know, please THANK YOU ALL Dr. D 3.2.stl
  4. SO SORRY I thought you wanted the 3.3 here is 3.2 change to zip Sorry I misunderstood I thought you wanted the new folder created not the old one Dr Dave 3.2.3mf
  5. Sheesh that was freaking BRILLIANT I should have thought of that Here is the 3mf that is REALLY a ZIP file after you change it back Thank you SO much Dr D 3.3.3mf
  6. How do I do that when zip files are not allowed to be posted. I would gladly send you anything you want but don't know how Dr. Dave
  7. Anyone figure out to get the new version working yet?? I see a few have it OK but there is still the rest of us who can't get it up and going DD
  8. Elle Sorry, I removed the 3.3 folders as you suggested then reran the install and still the IDENTICAL issue. No profiles no printers I get it that 3D is designed for techies but most of us aren't and this has been going on since late version 1.x but surely since 2.x The install asks to remove the older version if you say NO then it freaks out and refuses to install properly. I can't won't remove the older version honestly because I don't trust the new version as has been demonstrated by still another not ready for the release version I tried to upload the zipped folder the software won't allow it be included help me to help you, please Dr. Dave
  9. Anyone other than me still stuck? I still can't access any printers any quality setting profiles etc Dr. Dave
  10. Sorry to say bug not fixed Even after removing Cura 3.3.0 and reinstalling the v.1 version the existing printers setting and the like are all still gone I also used the DO NOT remove 3.2.1 option if that helps Glad I didn't dive in and assume the fix was valid Next 3.3.2 I guess is tonight
  11. THANK you so much glad to be part of the fast response repair
  12. HOPE this works Seems it doesn't like zip files but I am trying
  13. I saved my 3.2.1 version when it asked so I still have my entire settings intact in that version along with that version functional as well I know many delete the previous version but I try to not do that until I am sure the new version is set and functional I wonder if by saving it the software then skipped the check for previous datasets and just installed bare software without checking for and saving the previous version as it would have if it was deleting it as it wanted to I opened a work ticket with details as well Dr. Dave
  14. No crash at all Installed fine and opened fine but everything was missing Still existing in 3.2.1 so it is not lost it just won't open in 3.3 So much for stable build, this happened a LOT prior to 3.x Dr D
  15. Installed on C drive no errors BUT lost ALL my personal set up data like printers and filaments and quality and settings etc Anyone else having this Also installed without removing 3.2.1 when it asked if that matters. I was concerned it would do this as it has since the old days of 2.x so wanted to atleast have 3.2.1 to use when this new "stable" version crapped out Dr. D
  16. Just installed the new 3.3.0 and have lost all my printers material and personal settings Now what? I thought we fixed this way back in 2.0.x and its back I purposely didn't remove the 3.2.1 when it asked during install since I know by doing that it kills any chance of remembering the personalized data Atleast I still have the data (somewhere) Any help PLEASE Dr Dave
  17. In all likelyness, you ran into an issue that was fixed in Cura 3.0.4 So, on the one hand you complain there's a bug, and on the other you complain it was fixed in a new version? When you post something like this, what do you want to accomplish? Do you really think that Ultimaker does not test the software before it is released? I can assure you they do (Hi Andreea, hi Ellen!). Unfortunately, the testing team physically can't test all computer configuations that out in the field. That's why there are public betas, to find issues that are not identified by the testing team at Ultimaker. The issue that you likely ran into was not flagged as a crashing bug during the beta, only as a cosmetic bug (where the buildplate would turn black - or white - instead of showing a grid). Because it only causes a crash on a small set of configurations. Do you know what you accomplish with snide remarks? It annoys me and makes me less inclined to help you. including you? Except many many of us don't have cosmetic bugs we actually can't open the software at all. Had it with 2.7 and now with 3.0 The install does it section then you click start Cura and finish and it crashed after attempting to start Re-trying to start Cura has no effect and removing and re-installing has no effect either Supposedly there is some file that someone suggested we go into Windows and modify but that is not a viable option for many and for many doing so would create career havoc for attempting to mess with the operating system Durable programs are tested under rigorous conditions with various opSys and when errors are found announcements are made about the extent of the issue and pending solutions So you are saying that if I download 3.0.4 I will resolve this?
  18. No one seems to be listening though Dr D
  19. Hi Frank, sorry for my late reply. I must have overlooked your tag. You can leave your feedback here, it is also being monitored by our developers. It would be helpful if you could include some details about your operating system, video card and iMac. Thanks! Would love to get the proper fix to installing the newest version on a PC with W7 64 as an upgrade from Cura 2.7 Have tried to delete folders and to re-install but no go. I am still using 2.7 would like to go to 3.? but can't get it to install and actually open. It starts to open then crashes Dr Dave (NOT a computer type so writing and editing code is not a real option)
  20. If you had read the post I referenced, you would have seen that I did not, in any way, suggest you remove the configuration folder. Instead, I was trying to help you patch the bug by replacing a file in the program files. If you would rather complain than try a likely fix than that is of course up to you. Note that the issue I was trying to figure out if it was indeed the one that's causing the crash in 3.0.3 for you was indeed fixed internally. It is just that the fix was mistakenly not included with the 3.0.3 release, so I was trying to help you fix it locally for you instead of saying "nope, sorry, you'll have to wait 2 months for a new release". Note that I am not part of the company, and just try to help. Are you talking about the file that you wrote? I have NO idea how to insert a file or the like I THOUGHT you were asking about the suggestion to delete the previous APPDATA file and reinstall I am NOT a program type guy I am a surgeon who happens to own a 3D printing company that prints body parts so that surgeons can try surgeries before they step into the OR The company uses S3D but I use Cura at home so the techs at the office can't help on this software Open to a solution without the sarcasm and nasty replies I am used to software that you click install and it works but this has happened now to me at least EVERY version since 2.5*** Since none of us know each other no one assumed you worked for the company or was being ostracized for the suggestion the issue is with Ultimaker who is looking to build the next generation profits on the software side of the business not the hardware and I think that approach is brilliant but in CURAs case it needs to be done better
  21. Been there done that, unfortunately. Removed the AppData file and then THANK goodness I copied the 2.7 file to a filed named temp so I could get it back after 3.0 refused to open This also happened when I went from 2.5 to 2.6 and to 2.7b One would think that this is fixed internally instead of after install workarounds if the company is depending on the software for future growth
  22. We all got the message from Norton it is because there are not enough downloads to make it trustworthy give it another week or so and it will work out fine I just told Norton to allow it but I understand why you can't if your network is secure and you lack permission to allow otherwise blocked files NOTHING Ultimaker can do it just needs volume as the 3D industry is so small and we don't download things enough Dr D
  23. Same thing with me To delete the entire AppData folder would mean I will lose literally hundreds of filament details and several printer data so not a realistic option (did it to install 2.7 but won't do it again had to back in all that data) This is a KNOWN situation since 2.5 why can't we get it fixed over the long hail but how about a fix so at least we can give 3.0 a try Thanks Dr D
  24. Anyone else having install issues? I installed it and it loads and then after the entire splash screen loads etc, the program crashes. I have removed and re-installed and ended up having to reload 2.7 to get back to work Thanks Dr Dave
  25. BTW Sander I just bought an inexpensive Windows 10 based 2 in 1 tablet PC and tried to install 2.7 BETA and it said that it can't be installed to contact the developer. Is it really not possible to use Cura ona new Windows 10 based Tablet?? Thank you Dr D Which version of Windows 10? I think the tablets run on a stripped down version of Win10 and not fully functional for heavy programs. Windows 10 home version 1703 IS build 15063.540 Intel 1.33Ghz processor Help any??? I sure hope so Dr D Is that windows 10 32-bits? Cura only runs on 64-bits systems. You can check this through 'System' -> 'About' AWESOME, simple shift to 64bit will solve it?? If so that is dirt cheap or free I assume. THANK YOU SO MUCH
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!