Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

ICTstage

Member
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Country
  NL
 • Industry
  Education

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb het juiste profiel en ook geen heated bed geselecteerd. Het lijkt erop dat ik in de code van cura handmatig de hoogte van de buildplate moet aanpassen. Alleen weet ik niet hoe ik dat precies doe. Ik bedoelde trouwens de Build plate leveling test binnen Cura. Nu is er een update van Cura die ga ik nu downloaden en uitproberen misschien werkt het nu wel goed.
 2. Het lijkt er eerder op dat er iets misgaat in de communicatie tussen Cura en de printer. Want in de default home positie hebben we de build plate helemaal level. Maar als we dan de test in Cura starten zet ie de buildplate opeens veel lager.
 3. Buildplate levelen is gefaald. Bij de autohome positie past er precies papiertje tussen de nozzle en de plate(handmatig gekalibreerd met de schroeven). Maar als we de build plate levelen met Cura klopt de hoogte totaal niet veel te veel ruimte tussen de nozzle en de build plate. Z staat dan op 3 bij elke positie. En de machine meld: Endstop hit: Z en ook Endstop hit:y. Bij de achterste positie is de ruimte wel veel kleiner dan bij de 2 voorste posities van de test. (Terwijl we de build plate op de hoogste stand hebben met de schroeven.) Bij de check up zegt cura willekeurig bi
 4. Na een firmware update lijkt hij het nu te doen. We moeten alleen de build plate levelen. Dan kunnen we een test print maken.
 5. Ik loop stage bij een school waar ze een Ultimaker Original (+?) hebben staan die al een tijd niet werkt. Ze hebben mij de opdracht gegeven om uit te zoeken hoe de printer weer werkend te krijgen. Hoe kan ik het beste uitvinden of de printer compleet is en welke problemen er zijn? Hopelijk zijn de bijgevoegde foto's duidelijk genoeg. Mvg, Niels
×
×
 • Create New...