Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

PeerKaan

Member
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PeerKaan

 1. Dat is het inderdaad! Ik ga het er nog even mee doen en dan wellicht een keer overstappen naar een 2+ of zo. Dank voor je antwoord.
 2. Dank voor je antwoord Nallath. Ik ben er al achter, dat als je dat zou willen doen, de ombouw wellicht duurder is als een nette gebruikte UM2(+). Eerst dan toch maar een tijdje met de UMO+ printen en sparen voor een andere.
 3. Wat zijn, afgezien van het 'omhulsel', de verschillen tussen een Ultimaker Original Plus en een Ultimaker 2? Vervolgvraag is dan ook, bij grote verschillen, is aanpassen naar een Ultimaker 2 goed te doen?
 4. Het filament ging voor de nozzle aan het "opproppen". Dan krijg je het filament ook niet meer terug uit de aanvoerslang.
 5. Dank voor het advies, Arjan.
 6. Vervolgvraagje: Is het mogelijk om een Olsson block te monteren op deze printer?
 7. Dank voor je snelle reactie, dan weet ik dat ik deze ook nog moet hebben.
 8. Even een vervolgvraagje: ik zag een filmpje op Youtube over een upgrade van een UMO naar een UMO+ waarbij ze de Z-stappenmotor+as vervingen. Klopt dit?
 9. Ik had problemen met het printen met wood filament met de standaard nozzle van mijn UMO, 0,4mm. Ik dacht de oplossing gevonden te hebben door een 0,6 nozzle via internet te bestellen, ik kon deze maat ‘standaard’ voor de Ultimaker niet vinden, dus dan maar een aftermarket type. Alleen loop ik nu tegen een ander probleem aan. Omdat deze nozzle korter is als de standaard nozzle komt nu de onderkant van het omhulsel van de ventilator tegen de tafel aan, waardoor de nozzle bij het begin van de print te ver van de tafel afblijft. Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? Alvast bedankt.
 10. Dank voor je snelle reactie. Is er misschien iemand die exact uitsluitsel zou kunnen geven of het een thermocouple of een thermistor is? En ik ben maar een ‘newbie’, wat houdt dat uitlezen precies in?
 11. Ik ga toch alle onderdelen zelf bij elkaar zoeken voor een heated bed upgrade voor mijn UMO, dan ook met een UMO2 bord. Maar wat bedoelt u met het lastig gaan doen met de temperatuur sensor in het hotend? Mvg Peter.
 12. Ik heb geen haast Job. Zonder dat bed gaat het ook nog best wel goed, maar alleen met PLA, ik wil toch wel eens verder kijken dan dat. Maar in ieder geval bedankt voor je berichtjes.
 13. Je weet maar nooit Job. Misschien iemand die een UMO+ heeft staan met andere mankementen of zo? Niet geschoten is altijd mis.
 14. Wie heeft er toevallig nog onderdelen voor een heated bed voor een Ultimaker Original(+) liggen, waar hijzij anders toch niets mee doet. Dan heb ik daar evt. belangstelling voor. Wil graag mijn UMO van een heated bed gaan voorzien. Tips zijn natuurlijk ook welkom. Alvast bedankt.
 15. Bedankt voor je research en je adviezen Rob. Maar ik ben eigenlijk altijd toch voor origineel. Maar ben er ook nog niet helemaal uit. Of ik ga investeren in een heated bed voor de UMO, óf ik ga toch voor een andere printer. Dus da's even een vraagstuk. Mvg Peter.
 16. PeerKaan

  Maker Faire Eindhoven

  until
  Maker Faire Eindhoven
 17. Succes Rob, ik hoop dat je binnenkort een goed advies hier krijgt. Ben zelf ook nog maar een newbie, dus kan je helaas niet helpen.
 18. Dank voor je reactie, Peggy. Ik ga binnenkort eens informeren bij die firma. Er zat er ook eentje in Eindhoven zag ik, da’s redelijk dichtbij.
 19. Inderdaad Peggy. Had je er nog eentje liggen dan toevallig? ?
 20. Heb zojuist te horen gekregen dat een heated bed niet meer leverbaar zou zijn voor de UMO. Maar misschien heeft iemand er toevallig nog eentje liggen voor de verkoop? Alle tips zijn welkom natuurlijk.
 21. Wederom bedankt voor je snelle reactie Sander. Hier kan ik iets mee. Ga nu informeren wat de kosten zijn van een heated bed, want dat vergroot toch wel de mogelijkheden dan. De zijkanten dichtmaken gaat ook wel lukken.
 22. Dank voor je antwoord, Sander. Ik heb helaas geen heated bed, maar als dat meer mogelijkheden zou bieden overweeg ik het wel aan te schaffen. Kun je me vertellen welke soorten ik met en welke ik zonder heated bed kan verwerken?
 23. OK, dankjewel voor je adviezen, Peggy. Ik ga aan het experimenteren.
×
×
 • Create New...