Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

PeerKaan

Member
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PeerKaan

 1. PeerKaan

  Nozzle probleempje

  Het filament ging voor de nozzle aan het "opproppen". Dan krijg je het filament ook niet meer terug uit de aanvoerslang.
 2. PeerKaan

  Nozzle probleempje

  Ik had problemen met het printen met wood filament met de standaard nozzle van mijn UMO, 0,4mm. Ik dacht de oplossing gevonden te hebben door een 0,6 nozzle via internet te bestellen, ik kon deze maat ‘standaard’ voor de Ultimaker niet vinden, dus dan maar een aftermarket type. Alleen loop ik nu tegen een ander probleem aan. Omdat deze nozzle korter is als de standaard nozzle komt nu de onderkant van het omhulsel van de ventilator tegen de tafel aan, waardoor de nozzle bij het begin van de print te ver van de tafel afblijft. Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? Alvast bedankt.
 3. PeerKaan

  Nozzle probleempje

  Dank voor het advies, Arjan.
 4. PeerKaan

  Nozzle probleempje

  Vervolgvraagje: Is het mogelijk om een Olsson block te monteren op deze printer?
 5. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Ik heb sinds een paar maanden een Ultimaker Original, al diverse leuke printjes gemaakt met PLA. Nu informeerde ik bij een leverancier van 3D printers of er nog andere materialen geprint konden worden met mijn printer maar hij zegt dat ik er alleen PLA mee kan printen. Ik vind dit nogal beperkt. Klopt dit?
 6. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Dank voor je snelle reactie, dan weet ik dat ik deze ook nog moet hebben.
 7. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Even een vervolgvraagje: ik zag een filmpje op Youtube over een upgrade van een UMO naar een UMO+ waarbij ze de Z-stappenmotor+as vervingen. Klopt dit?
 8. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Dank voor je snelle reactie. Is er misschien iemand die exact uitsluitsel zou kunnen geven of het een thermocouple of een thermistor is? En ik ben maar een ‘newbie’, wat houdt dat uitlezen precies in?
 9. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Ik ga toch alle onderdelen zelf bij elkaar zoeken voor een heated bed upgrade voor mijn UMO, dan ook met een UMO2 bord. Maar wat bedoelt u met het lastig gaan doen met de temperatuur sensor in het hotend? Mvg Peter.
 10. PeerKaan

  Onderdelen heated bed UMO(+)

  Wie heeft er toevallig nog onderdelen voor een heated bed voor een Ultimaker Original(+) liggen, waar hijzij anders toch niets mee doet. Dan heb ik daar evt. belangstelling voor. Wil graag mijn UMO van een heated bed gaan voorzien. Tips zijn natuurlijk ook welkom. Alvast bedankt.
 11. PeerKaan

  Onderdelen heated bed UMO(+)

  Ik heb geen haast Job. Zonder dat bed gaat het ook nog best wel goed, maar alleen met PLA, ik wil toch wel eens verder kijken dan dat. Maar in ieder geval bedankt voor je berichtjes.
 12. PeerKaan

  Onderdelen heated bed UMO(+)

  Je weet maar nooit Job. Misschien iemand die een UMO+ heeft staan met andere mankementen of zo? Niet geschoten is altijd mis.
 13. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Bedankt voor je research en je adviezen Rob. Maar ik ben eigenlijk altijd toch voor origineel. Maar ben er ook nog niet helemaal uit. Of ik ga investeren in een heated bed voor de UMO, óf ik ga toch voor een andere printer. Dus da's even een vraagstuk. Mvg Peter.
 14. PeerKaan

  Maker Faire Eindhoven

  until
  Maker Faire Eindhoven
 15. PeerKaan

  Cura 3.4.1 instelingen voor DIY Prusia i3 ?

  Dank voor de tip, Rob. Groet, Peter.
 16. PeerKaan

  Cura 3.4.1 instelingen voor DIY Prusia i3 ?

  Succes Rob, ik hoop dat je binnenkort een goed advies hier krijgt. Ben zelf ook nog maar een newbie, dus kan je helaas niet helpen.
 17. PeerKaan

  Cura 3.4.1 instelingen voor DIY Prusia i3 ?

  Niet veel geduld Rob ?
 18. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Dank voor je reactie, Peggy. Ik ga binnenkort eens informeren bij die firma. Er zat er ook eentje in Eindhoven zag ik, da’s redelijk dichtbij.
 19. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Inderdaad Peggy. Had je er nog eentje liggen dan toevallig? ?
 20. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Heb zojuist te horen gekregen dat een heated bed niet meer leverbaar zou zijn voor de UMO. Maar misschien heeft iemand er toevallig nog eentje liggen voor de verkoop? Alle tips zijn welkom natuurlijk.
 21. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Wederom bedankt voor je snelle reactie Sander. Hier kan ik iets mee. Ga nu informeren wat de kosten zijn van een heated bed, want dat vergroot toch wel de mogelijkheden dan. De zijkanten dichtmaken gaat ook wel lukken.
 22. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  Dank voor je antwoord, Sander. Ik heb helaas geen heated bed, maar als dat meer mogelijkheden zou bieden overweeg ik het wel aan te schaffen. Kun je me vertellen welke soorten ik met en welke ik zonder heated bed kan verwerken?
 23. PeerKaan

  Welke soorten filament?

  OK, dankjewel voor je adviezen, Peggy. Ik ga aan het experimenteren.
 24. Ik heb pas een Ultimaker Original. Na het afstellen van de tafel en het herstellen van montagefouten aan de feeder komen er toch al aardige printjes uit. Alleen het probleem blijft om het geprintte voorwerp makkelijk van de tafel los te krijgen, ze zitten elke keer muurvast. Het is een plexiglas tafel met daarop de blauwe 3M schilderstape geplakt. Iemand tips om het verwijderen te vergemakkelijken? Alvast bedankt.
 25. PeerKaan

  Prints lastig te verwijderen van tafel

  Zal volgende keer foto's maken, dank voor de aanvulling.
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!