Jump to content

PeerKaan

Member
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by PeerKaan

  1. Ik heb een STL gedownload waar een groep objecten in staan. Nu wilde ik er 1 object uitpikken, alleen blijft de Ungroup functie in Cura grijs, dus het lukt gewoon niet. Wie weet er een oplossing? Alvast bedankt.

  2. Dank voor je antwoord Nallath. Ik ben er al achter, dat als je dat zou willen doen, de ombouw wellicht duurder is als een nette gebruikte UM2(+). Eerst dan toch maar een tijdje  met de UMO+ printen en sparen voor een andere.

  3. Ik had problemen met het printen met wood filament met de standaard nozzle van mijn UMO, 0,4mm. Ik dacht de oplossing gevonden te hebben door een 0,6 nozzle via internet te bestellen, ik kon deze maat ‘standaard’ voor de Ultimaker niet vinden, dus dan maar een aftermarket type. Alleen loop ik nu tegen een ander probleem aan. Omdat deze nozzle korter is als de standaard nozzle komt nu de onderkant van het omhulsel van de ventilator tegen de tafel aan, waardoor de nozzle bij het begin van de print te ver van de tafel afblijft.

    Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? Alvast bedankt.

  4. On 9/20/2018 at 12:54 PM, ahoeben said:

    Op zich kan je via de officiele dealers (MakerPoint) alle onderdelen van een UMO+ los bestellen (moet je ze wel voor bellen/mailen, want niet alles staat op de website), en dan zou je de kit nog grotendeels bijelkaar kunnen schrapen. Je zult dan ook je electronica moeten vervangen door een UM2 bord want de losse print om het Heated Bed aan te sturen zal niet meer te koop zijn. Dan moet je wel ook weer lastig gaan doen met de temperatuur sensor in je hotend.

     

    Hoewel, het is natuurlijk wel allemaal open source... https://github.com/Ultimaker/HeatedBedUpgrade . Ze hebben zelfs een technische tekening gemaakt van het tubetje smeer dat je erbij kreeg.

     

    Maar goed, lang verhaal kort: lastig. Wellicht is zelf bouwen een optie?

    https://www.youtube.com/watch?v=SUb1pAB8O2k

     

    Ik ga toch alle onderdelen zelf bij elkaar zoeken voor een heated bed upgrade voor mijn UMO, dan ook met een UMO2 bord. Maar wat bedoelt u met het lastig gaan doen met de temperatuur sensor in het hotend?

     

    Mvg

    Peter.

  5. Wie heeft er toevallig nog onderdelen voor een heated bed voor een Ultimaker Original(+) liggen, waar hijzij anders toch niets mee doet. Dan heb ik daar evt. belangstelling voor. Wil graag mijn UMO van een heated bed gaan voorzien. Tips zijn natuurlijk ook welkom. Alvast bedankt.

  6. Bedankt voor je research en je adviezen Rob. Maar ik ben eigenlijk altijd toch voor origineel. Maar ben er ook nog niet helemaal uit. Of ik ga investeren in een heated bed voor de UMO, óf ik ga toch voor een andere printer. Dus da's even een vraagstuk.

     

    Mvg

    Peter.

×
×
  • Create New...