Jump to content

bejard

New member
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Field of Work
    Engineering
    R&D / Exploration
  • Country
    FR
  • 3D printer
    Ultimaker 2 Extended
  1. Hello, I am using Ultimaker 2 Extended with Olson block. I am completely unable to extrude with my 0,25mm nozzle. Before it was working, just after a 0,8mm, The motor to feed is working well, the filament can go forward, backward without problem, but when it arrives inside the nozzle, it doesn't extrude, so the motor damage the filament. I tried to push manually the filament, doesn't work I tried cold pull ( atomic method: https://ultimaker.com/en/resources/19510-how-to-apply-atomic-method ) , almost nothing came out, it was quite normal. I put the 0,8mm nozzle and I was able to print with this normally. I tried to print at 190°C as I saw that 210°C could be too liquid for the 0.25 nozzle, didn't work. I checked the temperature of the nozzle with thermal camera: the nozzle is at the good temperature, and when I apply filament outside on it, it mealts well. - I replaced the 0,25 nozzle by another one completely new, without any filament inside, didn't work. - I put the needle down with and without nozzle to remove some filament, didn't work I don't understand the problem. Do you have other methods or options to try ? What do you think ? Thanks
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!