Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

PKlemm

Member
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    DE
  • Industry
    (Product) design
  1. I mentioned earlier in this thread that the cause of the transportation problem is often contamination in the pipe or inside the feeder. I have had these failures more often in the last year and it was always because a crumb got stuck with the filamet and thereby blocked the feeder. This takes place e.g. sometimes when changing the filament, which is automatically withdrawn. If you take a closer look at the end of the filament, there is sometimes a drop-shaped thickening attached to it, which tears off when it is removed from the feeder and remains undetected in the feeder. The particle then
  2. In my case, the filament diameter was often the cause. It may be that even small grains in the filament tube prevent the filament from being transported further. I was able to determine this by loosening the transport tube on the printhead and the lever on the filament feed, and tried to pull the filament out by hand. If it is difficult to pull, it is the cause.
  3. Thank you aag and Shadowman for your response. @aag: Do you mean that IC on the picture? I guess that is only a identification cirquit of the print head. Isn't there any official description/spec about that sensor or is it a secret of Ultimaker? //
  4. I also got that message on my S5 with the newest firmware but NOT with PVA. The job only worked with extruder 1 and PLA over about 12 houres and then stopped with the missing material message. But the PLA material was not consumed and the coil was not uptight. Also the print core was not dirty. I still stopped the job (...lost a lot of material) and restarted it again at the next day. With the active setted flow sensor the error message appeared again after about 1 hour runtime. I could not see any mechanical problem again and hit "continue". The printer restarts working with no upcomming mess
  5. Vielen Dank für den nützlichen link! Trifft genau auch mein Problem. Die Lösung, die dort angeboten wird verstehe ich als möglichen workarround. Der Autor spricht ja auch die Entwickler der Firmware an, um dafür eine Abhilfe zu schaffen. Vielleicht noch ein paar Dinge, die mir aufgefallen sind: - Betrachtet man die Druckqualität vor der Fehlermeldung, so deutet sich das bereits eine ganze Zeitlang vorher durch verkohlte Körner an der Oberfläche an (ABS). Danach entstehen Unterextrusionen wodurch ein Weiterdrucken dann auch kaum noch Sinn macht, da die Wandstärken und Oberfläch
  6. Ein lange dauernder Druck-Job (2 Tage) auf meinem S5 brach nach etwa einem Tag ab. Ursache: Flow-Control erkannte ein Problem mit dem Filament-Transport. Der Drucker forderte das Einlegen von neuem Material oder den Abbruch. Da noch genügend Material auf der Rolle war, habe ich den "Wechsel" angestoßen, etwa 1 m von dem Filament (ABS) entfernt und neu eingefädelt. Es stellte sich dann heraus, dass die eigentliche Ursache eine möglicherweise verstopfte Düse war. So, jetzt das Problem: Ich wollte den Druckauftrag nicht abbrechen, da er schon sehr weit fortgeschritten war und wollte deshalb
×
×
  • Create New...