Jump to content

onkytonk

Member
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. My first print with Cura 4.2.1 didn't insert the correct temperatures. I inserted the old gcode, tested, and it worked. I repasted the cura 4.2 start code, and tested - and then the temps worked. Don't know what happened to fix it.
  2. I've noticed that with Cura 4.2, my temps did not get set on my printer. When checking the Start Gcode, there is nothing to set the temps. I've realised the start gcode from 4.2 is quite different to 4.0. Should I be adding the temp gcode from Cura 4.0 into my start gcode in 4.2? Cura 4.0: ; Ender 3 Custom Start G-code M104 S{material_print_temperature_layer_0} ; Set Extruder temperature M140 S{material_bed_temperature_layer_0} ; Set Heat Bed temperature M190 S{material_bed_temperature_layer_0} ; Wait for Heat Bed temperature M109 S{material_print_temperature_layer_0} ; Wait for Extruder temperature G28 ; Home all axes M117 Purge extruder G92 E0 ; Reset Extruder G1 Z2.0 F3000 ; Move Z Axis up little to prevent scratching of Heat Bed G1 X0.1 Y20 Z0.3 F5000.0 ; Move to start position G1 X0.1 Y200.0 Z0.3 F1500.0 E15 ; Draw the first line G1 X0.4 Y200.0 Z0.3 F5000.0 ; Move to side a little G1 X0.4 Y20 Z0.3 F1500.0 E30 ; Draw the second line G92 E0 ; Reset Extruder G1 Z2.0 F3000 ; Move Z Axis up little to prevent scratching of Heat Bed M117 By your command! ; End of custom start GCode Cura 4.2: M201 X500.00 Y500.00 Z100.00 E5000.00 ;Setup machine max acceleration M203 X500.00 Y500.00 Z10.00 E50.00 ;Setup machine max feedrate M204 P500.00 R1000.00 T500.00 ;Setup Print/Retract/Travel acceleration M205 X8.00 Y8.00 Z0.40 E5.00 ;Setup Jerk M220 S100 ;Reset Feedrate M221 S100 ;Reset Flowrate G28 ;Home G92 E0 ;Reset Extruder G1 Z2.0 F3000 ;Move Z Axis up G1 X10.1 Y20 Z0.28 F5000.0 ;Move to start position G1 X10.1 Y200.0 Z0.28 F1500.0 E15 ;Draw the first line G1 X10.4 Y200.0 Z0.28 F5000.0 ;Move to side a little G1 X10.4 Y20 Z0.28 F1500.0 E30 ;Draw the second line G92 E0 ;Reset Extruder G1 Z2.0 F3000 ;Move Z Axis up
  3. Thank you. Is there any way to change the formula, like nozzle_diameter_size*1.2 for example.
  4. Hi there, I recently switched to Cura 4.2. If I use default profiles, and change the nozzle size, the line width automatically adapts. If I then change the line width manually, it shows the setting as something like: “=nozzle_width_diameter*1.1”. So it seems line width is somehow dynamic for the default profiles. Is there anyway to retain this behaviour on my custom profiles? Thanks.
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!