Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up

Cadillac2012

Member
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
  1. I have a Longer LK4 Printer that works fine. Most files just print with no issues, but sometimes I have a file that starts at home point and will only move a small distance around that point. The print will not move out on the table and start printing. It's stuck in the front left corner, where the unit is homed. I use Cura 4.5 and checked to make sure all setting are correct. Printed the G Codes on a file that worked fine and one that will not print in the center of the bed. All the startup codes seem match. I use Octoprint to upload and manage the print files. Checked all the printer related settings there and they match what I have in Cura. Can anyone point me in a direction to understand what is going on? Appreciate the help.
  2. I wanted to let you know you were correct on the assessment of the issue. I should have known better with a new piece of equipment that things move. The table was not level. I think I did not also have enough tension on the springs to help keep it level. I've leveled twice to make sure and it now prints all the way around. And, the sample files that came with the printer covered a small areas in the center of the table, so I imagine would not be affected by table issues. Thank you for taking the time to give me some guidance!
  3. I appreciate your response! I releveled the bed and checked the Z axis 0 point. Those seemed to be in adjustment but didn't hurt to check. I did discover that the Longer LK4 is a rebadged Alphawise U30. So, went into Cura and created a new printer and replaced the model. That seems to have corrected the Z Axis printing in air issue. The other strange thing is the way it prints models downloaded from the net. All the files included with the printer printed perfectly. No skipping while printing. I've tried 5 different models downloaded and sliced in Cura and outputted as gcode. All skip as illustrated in the attached image. AU30a_eyes shield - Revised.gcode
  4. I'm brand new to the 3D world and loving it but need some direction. I have a Longer LK4 and am using Cura on a MacBook Pro to work with models. I slice and export have tried exporting as .gcode and .stl. Each time I start to print, the Z axis, printer head starts approximately 1.5" or 3.81 cm above the table. The models that came with the printer have all printed fine. So, I am sure it is my ignorance at this time and could use a pointer on how to make this work correctly as I would would like to start printing face shields for medical and first responders to use. Thanks, UMS5_eyes shield.gcode
×
×
  • Create New...