Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Search the Community

Showing results for tags 'Solved'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


3D printing forums

  • General
    • Official news
    • Ultimaker.com feedback
  • Ultimaker products
    • Ultimaker 3D printers
    • Ultimaker Software
    • Ultimaker Marketplace
    • Third party products & modifications
  • 3D print Questions
    • Improve your 3D prints
    • Design for Additive Manufacturing
    • Industries
  • Ultimaker Academy e-learning
    • General questions e-learning
    • Courses & learning plans
    • Request a course
  • User Lounge
    • What have you made
    • Coffee corner
    • Buying or selling your Ultimaker
  • Languages
    • Nederlands
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Japanese - 日本語
    • Other Languages

Calendars

Categories


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


3D printer


About Me


Country


Industry


On The Web

  1. Hi you all, during maintenance I removed the Air Manager and now I'm not sure if the Air Manager is working properly. I needed to clean the feeders and couldn't properly access all screws, notably the feeder tension bolt, so I removed the Air Manager while the S5 was powered off. I used this guide to remove the Air Manager and this guide to clean the feeders. After powering up the S5 the prompt pops up according to the guide: but in the settings menu it still says "Install", so I click it, the S5 then needs to reboot, and after reboot I'm to square one a
  2. Hello, I would like to get the perfect settings for this shell part and I cannot find a solution. I installed Cura 4.9.1 from 4.8.0 and saw no improvement. I see an improvement with KISSlicer64 v1.6.3 - this is a standalone software with only 2.6Mb . Should I attach also the stl Part? Cura, 0.3mm Layer 124 * position 1 and 2: the seam should run continuously. Cura, 0.3mm Layer 680 * the green thick lines pointed by blue arrows are actually double lines. The strange thing is the empty space on the corner. The
  3. All of the specifications that I can find on the S5 give the x-y dimensions for the build as 330x240mm. I've also verified that the machine settings on Cura are indeed 330x240mm. However, when I try to load a .stl object with x-y dimensions of 310x220mm (20mm less in both dimensions) the object is 'grayed out' with gray and yellow bars and Cura refuses to slice it. What am I missing here? Thanks in advance.
  4. Hello, I am new to the forum, I recently got an Ender 3 Pro printer. I am using Cura Slicer 4.9.1. My issue is that when I make a model the supports are thicker than the walls of my 20% infilled model. This causes the models to fall apart when I try to remove the supports. Am I doing something wrong? Thanks!
  5. I am setting up on HP envy laptop with windows 10 that is up to date. I have downloaded the software on two browsers and am getting the same result. I can check through the screens on the agreement and on the select folder screen I get an "error opening file for writing" I have two of the computers and it happens on both of them. Whatever I am doing wrong, I am at least consistent. Just setting up a system for on time manufacturing and I seem to be stuck in the starting gate Thanks for your help
  6. CURA seems to be introducing gaps in my model between the fins and the fuselage. I am not sure why it is doing this. Here is the .STL along with the .3MF: Rocket Earring Mk 3.3mf Rocket Earring Mk 3.STL
  7. Bonjour a tous, je cherche un profile pour ma Ender 6 car dans Cura elle existe pas, et j’ai peur de crée un profile pourrie si je prend la Ender 5 avec uniquement les tailles de modifier une personne avec une Ender 6 a un profile nickel a me donnée svp ?
  8. I have printed with PETG many times with different printers and it is one of my favourite materials I currently use an Ultimaker 3. The glass flake problem was a constant problem so recently i had a metal supplier make me some 3mm thick titanium plates the same size as the glass plates and i print on them instead, i use Dimafix on the plate and when i need to release I lift up with a thin spatula when cold, it can also help to pour a little water on the plate to soften the Dimafix. Top Tip! - I have also found that as Dimafix is water soluble I just add a few drops
  9. Go with the following steps and try to D-Link Extender setup: Open the web browser and enter http://dlinkrouter, http://dlinkrouter.local, or http://192.168.0.1 into the address bar. On your screen prompted then, enter the necessary credentials for your account, the default username is Admin. Enter your administrator password. Click on Login. Next, click on the wireless tab on the top and click on Wireless Repeater from the menu list on the left-hand side. Now, check the repeater enabled checkbox. You may key in the wanted SSID of the AP, or
  10. Hi, I've recently started working with 3d printing and have created a small object in Blender, which I'm trying to print using cura (printer: anycubic i3 mega s). It is a simple cube which has text on each side. In Blender and Cura the object is displayed correctly. However, in the preview version, the top and bottom of the object are not labeled. - So far, the slicing with Cura has worked smoothly and I am now a bit puzzled why it simply omits the font.
  11. Hi there, First time here (beside Thingiverse), so nice to meet you! My question/problem is a bit difficult to explain, but I'll try. When I print multiple parts with the setting 'Special Mode - Print Sequence - Once at a time', the print head will move to the center of the bed after each layer. This only happens with the first part. Why is it doing that and how can I change it so it won't happen? The advantage of 'Once at a time' is that there is no stringing between parts (especially with PET-G), but now it will sting to the center of the bed
  12. Hallo zusammen, Mir ist aufgefallen das Cura je nach Positionierung die Skalierung ändert. Ist das normal?! den ich wollte ein Teil eines drucks Probedrucken um zu sehen ob die Größe passt aber um jetzt exakt das gleich zu bekommen müsste ich es ja auch genau gleich platzieren oder?
  13. Hi, i could use some help. I try to print an open relatively large mold at work. The problem is that the part is always warping after it is finished and cooled. Its not the usual warping problem at the corners. its more like the part warping in the middle of the part. During printing, everything seems nice and flat, but after printing, when the bed cools, it warps. I have attached a photo where you can see it. The warping is not only at the bottom of the part, it is rather the whole part that is deformed. i think it's because the part is unevenly
  14. I'm not sure when exactly this problem first occured, but I think it might have come with Cura 4.9. My printer is printing perfectly, until it suddenly stops in the middle of a layer. After slicing the file multiple times and also changing the 3D-Model a little, it still always is the same layer it stops in. Neither does the display freeze, nor does the Printer cool down, it just stops in the middle of the inner wall. I already took a look at the G-Code, but can't find anything (not that I am a Pro in inspecting G-Codes...). I am using an SD-Card, and also had the problem with a prin
  15. We have an S5 that’s been having trouble with nozzle 2, PLA. Here’s the lead up. The printer would indicate out of material with plenty left on the spool, turned out to be a clogged nozzle (flow sensor, the little wheel with a Hall effect sensor I assume) not seeing any motion, so thinks the material is out, I assume this is how it works. (Is there a sensor to see that distance between the drive and idler wheel, i.e. if the gap is too small the material is not there?). We cleaned the nozzle and it was fixed for awhile. Then ran into a similar issue but it seemed that the nozzle just wasn
  16. My printer is leaving these bumps all over the place. Im not sure if its these travel moves causing them. My retraction is set to 8mm at 45mm/s. Bumps appear with coasting on and off as well as z hop. Ive tried changing coasting settings, z hop settings, wipe settings. No changes from benchy to benchy Any help would be greatly appreciated
  17. My printer is leaving these bumps all over the place. Im not sure if its these travel moves causing them. My retraction is set to 8mm at 45mm/s. Bumps appear with coasting on and off as well as z hop. Any help would be greatly appreciated
  18. Hello, So I have this lovely issue with my new UMS5, as I am trying to print on it, it keeps popping up this warning and pauses my print: - this error occurs both with native ultimaker materials and with other brands, - this error occurs both with flow sensor on and off - this error is driving me crazy - this error occurs with full rolls of filament Any tips and tricks are welcomed
  19. Hi, I am using Cura 4.8. I have a delta printer, so the first hotend movement command usually brings the nozzle down from Z270 to Z0.2 or whatever my first layer will be. I have been experimenting with some settings to try to improve the print. One of the settings changed the initial move. It now adds "G1 F600 Z1.2." It used to be: ;LAYER_COUNT:226 ;LAYER:0 M107 G0 F5400 X16.135 Y-17.736 Z0.2 ;TYPE:SKIRT G1 F2400 E0 But now it is ;LAYER_COUNT:226 ;LAYER:0 M107 G1 F600 Z1.2 G0 F5400 X16.135 Y-17.736 Z0.2 ;TYPE:SKIRT G1 F2400 E0 Wha
  20. Hello, I installed the new Cura 4.9 and the installation completed but the program will not open. I get the error message shown in the attached screen capture. I am using Windows 7 ( I know it is old) and Cura 4.9 did install and open properly on one of my other Win 7 machines, but not on the computer that I need it on. Also installed on that computer are Cura 15.4, 4.2, and 4.8 and all of those versions work properly. I have reasonable computer skills but I do not know anything about Python, so I am hoping that there is an easy fix for this. Thanks in advance for any suggest
  21. Hi Ultimaker Community, the Cura Slicer fills ab big hole in a cover plate that I want to print. It is a hole for a antenna of a orangePi Zero. I build a case for this OrangePi in blender. The strange part is that the hole is shown in the cura edit mode but is gone in the preview mode :-/ Can you pleas help me? Cura Version: 4.2.1 Printer: Creality CR-10 OS: Windows 10 LTSC 64bit orange-dach-2.3.stl blender.zip
  22. I have it centered in Cura, but it starts printing off the bed. Is my g-code messed up? Thank you.
  23. Hello community, I have a question - What are the settings that control/affect the Fan speed in Cura? I have started a topic about the "Bridge fan speed" to which I don't have an answer and now I see that the fan speed for other projects I'm doing is not what I specify. Apparently there are some settings that are not stright forward visible or some Material, Shell or Other settings that affect the Fan speed. Thanks Stan
  24. Hello Ulitmaker community, After taking apart the feeder for cleaning, putting it back together, and re-attaching it to the UM2E (a process I typically do once a month or so), I noticed that filament is being ground/stripped in the feeder, preventing any material from being extruded once the print starts - the printer will motion over the print area without printing anything. This seems to happen regardless of how tight the tension in the feeder is set. I've had it at max tension, min, and most stops in between, all with the same result. Manually moving filament using the 'move
  25. Hi everyone, Today I got my AA 0.4 extruder of my UMS5 completely clogged, tried cleaning it with clean filament (hot pulls and cold pulls) but I can't get anything out.. It even exploded a little bit of filament through the top of the extruder away in on of the pulls, when I was trying to push the filament down. I already disassembled the nozzle form the extruder, and now I wonder if is it possible to only purchase a nozzle instead of a complete extruder.. If yes, where? Is there other better options, like switching to an Olsson Ruby nozzle?
×
×
  • Create New...