Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Search the Community

Showing results for tags 'UM2E+'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


3D printing forums

  • General
    • Official news
    • Ultimaker.com feedback
  • Ultimaker products
    • Ultimaker 3D printers
    • Ultimaker Software
    • Ultimaker Marketplace
    • Third party products & modifications
  • 3D print Questions
    • Improve your 3D prints
    • Design for Additive Manufacturing
    • Industries
  • Ultimaker Academy e-learning
    • General questions e-learning
    • Courses & learning plans
    • Request a course
  • User Lounge
    • What have you made
    • Coffee corner
    • Buying or selling your Ultimaker
  • Languages
    • Nederlands
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Japanese - 日本語
    • Other Languages

Calendars

Categories


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


3D printer


About Me


Country


Industry


On The Web

  1. Nabend Zusammen, erstmal vielen lieben Dank für deinen Code @Smithy! Hast du noch eine Ahnung wie ich die kleinen (Großen) Ghostings rausbekomme? Gedruckt wurde mit ner 0,4er Nozzle , normalen Einstellungen und Basf Ultrafuse PLA. Verbaut ist der Solex Osslon und das Bett ist auf 0,1 gelevelt. Dazu wie schon oben geschrieben der Bondtech DGG als Obolus. LG und einen schönen sonnigen Abend!
  2. I watched this video And I want to give it a try but can't find any source online of someone trying this with success. So naturally I am dubious. The other times I search about p[eople using 1.75 filament on the ultimaker I get information of doing hardware modifications to the bowden and coupler. Has anyone tried this with success? I don't want to do it all the time, I have a few ocassions where there is a filament I really want to try but the manufacturer does not make 2.85 diameter (in this case, a beautiful burgundy PETG and I have not found this colour from any other filament provider, searching high and low.) I am just terrified of breaking my machine since I am still relatively new to this.
  3. Bonjour à tous, Cela fait maintenant 4 jours que je me bats avec mon Ultimaker 2+. Lors de mon impression (PLA transparent ou blanc), la première couche se passe parfaitement : flux matière idéal, précision idéale, adhérence au top, bref tout va bien C'est lors du passage à la deuxième couche que les choses dégénèrent. Dés que la deuxième couche s'engage, la sous extrusion commence. On aperçoit clairement la différence entre l'entrainement normal du filament durant la 1ère couche et le moment où la deuxième couche commence Sur la photo ci-dessus, je n'ai pas laissé le grindage apparaitre mais le filament n'avançait plus. Je me suis aperçu que parfois, avant ma tête d'extrusion, ce genre d'amas se formait Alors, je ne dirais pas que j'ai tout essayé, mais voici ce que j'ai appliqué et qui n'a pas résolu mon problème : 1) Essai avec une autre matière (PC) à 260°C : pas de souci particulier même si quand même une faiblesse d'entrainement lors du passage à la 2ème couche. 2) Je me suis donc dis que c'était la température qui était trop basse : j'ai donc augmenté la température lors de l'impression PLA (210 > 240) : même problème 3) J'ai lu que le démarrage de la ventilation à la deuxième couche pouvait engendré de la sous-extrusion. J'ai donc coupé la ventilation : même problème 4) L'embout PTFE avant extrusion n'est pas endommagé 5) Le tube Bowden est peut être vieillissant mais étant donné que la première couche se passe à merveille, je ne vois pas pourquoi le Bowden serait le soucis 6) L'entrainement lors de la première couche est bon, l'entrainement lors du changement de matériel est bon, la tension est bonne, la roue dentée n'est pas usée ou sale, le feeder est nettoyé et graissé, pas de détritus de filament, pas de poussière 7) Réduction de la vitesse : aucun effet 8 ) Augmentation du flux : aucun effet 9) Essai avec bobine neuve de PLA : aucun changement 10) Surveillance de la courbure du filament juste avant le feeder : pas de soucis à ce niveau là 11) 5 méthodes atomiques de nettoyage : aucun changement 12) Filaments utilisés : que du Ultimaker Donc avant que je rachète tous les éléments composant l'imprimante (feeder, bowden, pièce PTFE), auriez vous une idée d'où viendrait ce problème ? Merci d'avance pour votre aide et bonne journée à tous ! Valentin
  4. Nach einem Firmwareupdate lässt sich die Grundplatte nicht mehr nivvelieren. Die Routine zur Nivellierung funktioniert wie üblich, nur wird die Position nicht gespeichert. Der Drucker versucht deutlich höher anzufahren, stösst dann auf Widerstand und senkt sich um ca. 2cm ab. Danach druckt der Drucker auf dieser Position los, also ca. 2 cm überhalb der Druckbettes. Anschließend habe ich die neue Firmware wieder zurückgesetzt, in dem ich den Drucker auf Werkseinstellungen zurückgesetzt habe. Das Problem bleibt aber genau wie oben beschrieben bestehen. Hat jemand eine Idee? Cura Version 4.10.0 mit aktueller Firmware.
  5. Bonjour à tous, Tout d'abord, merci pour votre accueil sur votre communauté. Je fais face à un problème. Lorsque je lance une impression, la première couche qui permet une meilleure adhérence de l'impression sur le plateau se font parfaitement. En revanche, dés que l'impression passe sur la deuxième couche, le feeder commence à gratter le filament, à le creuser et donc à ne plus alimenter la tête d'impression. Mon impression est donc fichue à partir de ce moment là (voir image jointe) J'ai tout démonter, nettoyer et vérifier. J'ai testé différentes tensions : même résultat J'ai vérifié ma roue moletée Inox : elle n'est pas usée. Seriez-vous en mesure de m'aider sur le sujet, de comprendre pourquoi la première couche se passe sans encombre mais pas la deuxième et de me proposer des solutions ? Merci beaucoup pour votre aide et bonne journée à tous. Valentin
  6. Hallo zusammen, ich sitze hier vor meinem U2E+ und verzweifel mit der Kiste nur noch... Angefangen hat alles damit, dass die Außenwände nicht mehr gut waren. Sie sahen grauenvoll aus. Nach etwas Recherche habe ich dann die Zahnriemen, die Gleitdingers (Kupferröhrchen) und die Gleitlager im Druckkopf getauscht. Doch leider macht der Drucker nach wie vor Zicken... Dazu kommt noch, dass es den Anschein hat, als käme nun eine Unterextrusion dazu kommt. Die von heute auf Morgen einfach da war und ich mir nicht erklären kann woher das kommt. Ich weiß nun wirklich nicht mehr weiter. Kennt ihr zufällig eine Möglichkeit seinen Drucker warten zu lassen? cya Apes EDIT: Hier eine Auflistung der Teile die ich getauscht habe Alle Riemen, 4x groß, 2x klein 2x Linear Bearing LMUW6 4x Sintered Bushing 1x TFM Isolator Coupler
  7. Guten Tag, ich habe derzeit ein Problem mit dem PLA von Basf. Mitten im Druck verstopft immer der Printcore und der Druck misslingt. Dieses Problem passiert mir nur mit dem Material von Basf, wenn ich mit Material von Ultimaker oder Extrudr drucke funktioniert alles einwandfrei. Ich habe es auch schon mit einem neuen Printcore oder mit einem anderen Drucker probiert. Ich habe auch schon eine weitere Rolle in einer anderen Farbe bestellt und getestet, ich bekam die gleichen Ergebnisse. Normalerweise sollte dieses Material doch sehr gut sein, oder? Temperaturen habe ich auch schon von 200 - 220 Grad durchprobiert. Bitte um Hilfe. Ein Bild und das Cura Projekt habe ich im Anhang Vielen Dank! VG Raphael UM3_Standard Smiley Einkaufswagenchip sofort abziehbar.3mf
  8. Hi all, I need some help with a UM2E+ with Tinkerware and Bondetch DDG for Octoprint. What settings go into the individual bounding box ? Or does anyone have a working profile for the Ultimaker ? The Problem is : The Problem exists at the start and that is : All axes move up X Y moves to the front left Z axis moves to the top Material is extruded but exactly on the clamp at the front and not on the bed. Now the actual printing starts. Whats the Problem? THX for Help! stay healthy !
  9. Hallo zusammen Ich habe seit einem Monat einen gebrauchten 3D Drucker erworben. Er "Funktioniert" eigentlich ganz gut. Das einzige Problem was ich habe sind die 3 lüfter. Manchmal funktionieren sie und manchmal nicht. Ich sehe keine konstante in diesem problem und bin ratlos. Kann das an der Platine liegen? Soll ich diese austauschen? ps: welche lüfter sind die besten??? (:
  10. Hallo, ich versuche grade mit meinem UM2+ mit einem Extruder ein zweifarbiges Bauteil zu drucken und habe dafür das Cura-Skript "Change filament at height 3.4" verwendet. Der Code wird auch in den gcode eingefügt, aber mir ist nicht klar wie das dann funktionieren soll. Der Drucker hält an der entsprechenden Stelle an und fährt den Druckkopf weg und im Display steht "heating extruder". Aber wie soll ich denn jetzt das Filament wechseln? Dazu müsste ich ja ins Menü gehen, aber wie sag ich dem Drucker dann, dass er an der alten Stelle weitermachen soll. Irgendwie check ich das nicht. 😳 Vielleicht kann mir ja mal jemand einen Tipp geben. Grüße Herbert
  11. Hallo, ich habe vor ein paar Wochen einen neuen Topic mit einem Problem geöffnet, vielen Dank für eure Hilfe. Dieses Problem habe ich vermeintlich besiegt. Die Löcher zwischen den Wandlinien und den Füllinien konnten durch konstante Geschwindigkeit und erhöhten Materialfluss gelöst werden. Die Teile sehen super aus. Das Problem ist: Wenn ich ein Teil drucke sieht das ganze gut aus, wenn ich jedoch 40 Drucke ist der letzte total kaputt. Ich habe ein Foto beigefügt mit den Nummern der Druckreihenfolge. Die Qualität nimmt von Teil 1 - Teil 40 ab. Probleme mit dem Leveling habe ich bereits ausgeschlossen, da ich einzelne Teile in den Ecken platziert habe. Derzeit denke ich an ein Problem mit dem Feeder. Der Drucker hat schon 2400 Druckstunden als Vorführer. Mit dem Ultimaker 3 tritt dieses Problem nicht auf. Bitte um Hilfe. Mit freundlichen Grüßen Raphael Ostheimer
  12. Beste Allen, Ik kan plots geen nozzles meer in draaien. Ze blijven door draaien en ik kan ze niet goed vast schroeven. Ik heb verschillende nozzles geprobeerd, dus het zal wss aan de schroefdraad in de olsson block liggen gok ik. Deze is pas een kleine 3 maanden geleden vervangen. Weten jullie wat het probleem zou kunnen zijn of hoe ik in de toekomst kan vermijden dat de olsson block zo snel verslijt? Ik heb al een paar keer de olsson block moeten vervangen. Bedankt alvast voor jullie hulp. Mvg. Paulien
  13. Hallo, ich habe mir vor ein paar Tagen einen Ultimaker 2 Extended+ gekauft. Schon nach den ersten Testdrucks fiel auf, dass Oberfläche Löcher aufweist. Diese sind immer beim Übergang der Wandlinien zur Innenfläche. Anschließend habe ich die Datei mit dem Ultimaker 3 und dem Ultimaker S5 ausgedruckt, die Testteile waren makellos. Ich habe die Einstellung "Außenhaut überlappen" erhöht, dies hat das Problem aber nicht verbessert. Ebenfalls habe ich die kompletten Einstellungen des UM3 auf den UM2E+ übertragen. Dies hat auch nicht geholfen. Kann mir jemand weiterhelfen?(Anbei ein Bild, Rechts das Teil des UM2E+ und rechts des UM3) Vielen Dank im Voraus Mit freundlichen Grüßen Raphael Ostheimer
  14. Hi! Using my Ultimaker 2 Ext. + for 3 years now with more or less no problems but now everytime i start a print everything looks fine first but after aprox. 20min of printing the error appears and the printer kind of freezes in its current position and is not reacting on any command... -i then have to turn it off and pull the power cable to get this error away. I disassembled the printer now for the 3rd time but everything looks fine: i am messureing 108 Ohm on the solder-pads on the board (betw. point "TP73" and "TP74") and all the way up to the sensor no matter how i stress the cable or the heatbed (i removed the heatbad so i can move it arround to see if there is at one position a connection-problem -but it seams not to be one [always 108 Ohms without interruption]) of course i can not messure while the printer is running but while heating up and the first layers of printing there is everything fine (so the error is not -like in most described cases- from the start). In the worst case i have no problem to change a part but which? bed or board? thx in advance for every hint! best regards! sebastian
  15. Dear All on the forum, Would anybody be at help for the following? I would like to print a mesh with a cutted hole inside (the model is good, watertight and so on) There is a setting in Mesh Fixes, stating "union overlapping volumes". I would like to have this ON (for another reason). If I turn the model, I can print it fine; wíth the cutted hole (see image 1) If I print the model in the preferred position, I have a problem printing the hole with this setting ON (see image 2). The hole gets visible again with the setting "union overlapping volumes" OFF (see image 3) The reason why I would like to print it with this setting ON, is because I use an external program to make support (in Meshmixer) and therefore the complete print will print at its best. Maybe there are suggestions that helps me out? At this moment I print this models in the position as image 1 (with the hole horizontal), but I would prefer to be able to print the hole vertical as well. Minke
  16. I have made a coat hanger part from nylon (gcode attached), for my engineering part drawing what would the tolerances (linear and angular) be as well as the surface finish (I'm thinking sanding grit level between 200-600). Are these parameters set by Ultima? if so how do I view or change them? UM2E_chris franklin 3d print.gcode UM2E_chris franklin 3d print.3mf
  17. Hi everyone, my printer started printing bad infill and then it prints in the air. How do I get this fixed? thanks for the help
  18. Hello everybody, I don't know why, my um2e+ recently started to fail at the end of the prints. Almost every time. The printer print perfectly until the last layer, and then purge the head on the print, causing a "blob" of plastic on top of it then go to the zero position without moving the z axis down, causing damage to the print, an it also take back the filament way to much in the bowden tube, wich forces me to re-feed everytime the print head. It's appening very often since then and I'm out of ideas : I did a factory reset Installed new firmware Instaled the latest version of cura... Nothing has really solved the issue, and I very disapointed now ... Someone having the same issue? Best regards, David
  19. Hi, Like most Universities, we have pooled our 3D printing resources and are producing PPE items. One of the Ulimakers that has come from a different department and it is behaving a little oddly. We are printing a shield design that needs the full bed of the Ultimaker and one one printer, it prints about 15mm forward in the Y-direction. This results in part of the design being flattened (at the extremity of the part) which is not a huge problem but occasionally we are seeing a layer shift. Amongst the printers, we are running 2 UM2+ and 3 UM2ex machines and they are all sharing the same G-Code. The rest of the printers produce identical prints that are correctly centred on the plate. I have performed a factory reset on the machine and there is no visible difference between the printers. I have attached an image of the model printing in the correct and incorrect positions. Any idea what could cause this? Yours, Carl
  20. Hey there! I've been hoping to laser cut a custom Ultimaker Original Plus frame with the dimensions of an UM2 Extended, but I'm having issues sourcing the right materials. I'm in the US, and finding the right metric stuff is difficult. I think I may be able to get away with 1/4" thickness instead of 6mm, but I can't seem to find anything that's the right quality. The closest that I can find is some MDF, and I'd really prefer not to go down that route (moisture, not structurally great, etc). I'd also like to avoid acrylic, though I am making the side panels in frosted acrylic to look somewhat like newer Ultimakers. Here are the files that I'm basing this project on: https://www.thingiverse.com/thing:2275125 So far, I have checked Lowe's, Home Depot, ACE Hardware, various local laser cutters, laser suppliers online, Amazon, and Michaels. None of these places have the right grade of birch plywood I'm after. I emailed Ultimaker support, and they just linked me back to the Github page which only lists "Birch plywood" at 6mm thickness as the material. Further digging has led me to find that this type of material is Baltic birch - that's about all I know. I checked out a few more forum posts to see if anyone is in a similar situation as me, but didn't find them to be that helpful. I did see that someone used "dibond aluminum" which could be an interesting choice. So, long story short: Does anyone know of a US supplier of the material used to make the Ultimaker Original Plus frame? If I have to import from overseas, that's not ideal, but possible. P.S.: I am also considering modifying the front panel of the Original Plus to use the UM2 screen. No real reason, just for aesthetics and maybe quicker response time. Thought I'd throw this in to see if anyone has suggestions. Thank you so much! -Brent
  21. Hi, it is not a problem yet because the prints are still coming out great but our U2E+ is making a strange «grinding» noise when traveling to the x direction. Here's a video of how it sounds. Although I oiled the axles a lot to try to get rid of the sound, it is still here. Any clue on why it makes that and how to resolve to problem? Thank you! :) Sandrine
  22. Hello, I bought an Ultimaker 2 Extended+ via eBay. As they are clones for this machine available which looks just the same as the original I want to make sure I buy an original one. How can I verify that? Thanks and all the best, Cornelius
  23. I’m selling my ultimaker 2 extended +. It was originally an ultimaker 2 extended and I upgraded it with a kit. The only issue with the printer is that the led lights are not working properly. Their replacement costs around 30€. I’m looking for 1250€. The printer is in Bulgaria.
  24. I inherited a UM2+ when we acquired another small company. I wiped it clean, lubricated, installed Cura 4.x on Win10, updated the firmware, and did an Atomic Clean. When I try to load the feeder I see no signs the feeder is functioning. I squeeze the tension relief lever and load filament until it is visible in the tube, but the Move Material command doesn't move the material. I don't see or feel any sign the knurled feeder is rotating. Any help appreciated, thanks!
  25. Hi to all The 2016 year had inspired some of us in 3D field, we are always looking to improve our jobs and our equipement. For a long time I wanted to print with ultra-flexible filament without meeting all the difficulties due to the bowden tube on the one hand and the disadvantages of weight and power of the direct drive with the stepper motor on the head of printing on the other hand The flexible shaft is an interesting solution but also has some disadvantages and requires a significant addition of adjustments in a specific software to remove them. I tried to find a compromise between these 3 systems, here are the results Extrusion in direct with the usual stepper motor and using the components of the original extruder or those of the upgrade. The system is quite simple by replacing the Bowden tube by a straight and rigid square shaft between the stepper motor and the feeder, the latter 2 being installed on pivot points to be able to follow freely the X/Y displacements. There is little added weight, +/- 10 grs more on the print head, it's why it is called by Neotko " Zero Gravity Direct Drive ", thanks to him for that and also for giving some good ideas There is absolutely no play in operation, extrusion and retraction have become very accurate by having the full torque power. Printing with very flexible filament has become almost as easy and fast as with the PLA My average retraction setting distance down to 1.5mm (1 to 2mm maxi) Now my average print speed is 60mm / s The other settings remain in accordance with the usual settings depending on the filament used. I improved the ringing by lowering the acceleration values ??and the X / Y jerk, (2500/15 UM2 extended) Depth of 150 hours of test performed with different filament types without encountering problems, the videos shows tests of a hobby car tire wich is printed with the 2.85mm Recreus Fila Flex A82 Shore at 50mm/s print speed and 2mm/30mm/s retractation settings. the Bondtech feeder parts are used here for the 2 print heads, a system with the UM stock knurled wheel is in preparation; some other works future UM stock feeder parts uses in a customized" I Roberti" feeder system
×
×
  • Create New...