Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up
Therazerkid

Ultimaker 2 stripes

Recommended Posts

Posted (edited) · Ultimaker 2 stripes

I get that effect sometimes in 0.2 but not in 0.06. I guess it may be there but its FAR less apparent. Try colorfabb filament or a better brand? you dont seem to have said what brand you use. UM brand also prints nicely. Also make sure you are doing atomic pulls correctly.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 2 stripes

Hi guys, thanks for helping out @therazerkid

So just abit of background therazerkid has bought a brand new ultimaker2 from us here in australia. He hasn't been getting any good prints on his machine. He is using all UM filaments.

We've tried troubleshooting with him along with our local reseller iprint3d.

Checked pulleys are not loose

Checked firmware and software both using 15.04.02

after a number of unsuccessful rounds of testing we got it shipped back to us to the other side of australia in Melbourne from WA. We also provide a loan machine for him to use while we repaired his machine.

Upon receiving we tested the machine. Our first observation was that the bed thumbscrews were far too loose. We tightened this and proceed to test print several models. They all came out perfect. No banding issue. And we couldn't replicate his problem. So naturally we thought problem solved. It was a loose unstable bed.

Before therazerkid got back his machine iprint3d had done his own test printing a Le fab elephant and came out perfect as well.

Now therazerkid has got back his machine, he is still having the same banding issues.

We thought perhaps something got loose during transport like the axis rods. Therazerkid has confirmed this is secure.

I have requested therazerkid to print a gcode I sent him and take a video of the printer in action and showing us the print head, and the settings he use on the printer.

Hopefully we can spot the problem from the video.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 2 stripes

First, that's great service on your part

Second...that's a bugger of a problem to have solved then re-appear.

Looking forward to seeing what the ultimate resolution is

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 2 stripes

First, that's great service on your part

Second...that's a bugger of a problem to have solved then re-appear.

Looking forward to seeing what the ultimate resolution is

 

Wish we had that kind of service here in the U.S

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...