Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker Board 1.5.4 upgrade to 24V, Ardunio not being powered


coolm8
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker Board 1.5.4 upgrade to 24V, Ardunio not being powered

Hi,

I've upgraded the electronics board to 24v by switching out the voltage regulator with the RECOM R-78C12-1.0.

Even though i have previously implemented the fix neccessary for the UltiController with the wire going from Vin to the 12V fan+, the Arduino and the Ulticontroller nor the cooling fan for the electronics are not being powered.

When i connect the Ultimaker via USB everything works fine and i can control all the motors. When i remove the 24V power the controller and the fan stil run, but I'm not able to control any of the motors.

What could be the problem here?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...