Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

New Filament


Recommended Posts

I am trying to use a new filament that I made with UM2. But I'm having problems

First, it's a 1.75mm filament, and I am working around 100C... While I am using the UM2 PLA filament it pushes it for a while at the beginning of the writing procedure but when I am changing the material to a custom filament with It's new options, UM2 doesnt push the filament, so It's not writing... I can "move material" successfully but can not print...

Please HeLp!

  • Link to post
    Share on other sites

    I really didn't understand half of your problem but...The extruder feeder it's block by default until 170C it reached. To unlock and enable 'cold extrudes' send the M302 at the start of the gcode. But please don't use this if you don't know what you are doing. Also It would help if you explain the problem a bit better.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · New Filament

    The problem is I am using my own home made filament, and the extruder is not working.

    The filament is around 1.75 - 2 mm. I made a custom filament setting using UM2 's settings.

    I think that lack of M302 is the problem...

    Where to put that code?

  • Link to post
    Share on other sites

    The problem is not the code, the problem is the wrong diameter filament.

    You need to hack/modify your Ultimaker if you want it to work with 1.72/2mm.

    By default it needs 3mm filament, that is what the feeder and hot end are designed for to process.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · New Filament

    YES YES YES!

    M302 ROCKS!

    :) Thank you

  • Link to post
    Share on other sites

    YES YES YES!

    M302 ROCKS!

    :) Thank you

     

    lol. Glad you are all set now. Wow 100C. Interesting filament.

  • Link to post
    Share on other sites

    Archived

    This topic is now archived and is closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...