Jump to content
ankitsaxena2912

Stepper motor jammed.... makes buzzing noise but shaft doesnt rotate

Recommended Posts

Posted · Stepper motor jammed.... makes buzzing noise but shaft doesnt rotate

The x axis stepper motor of my UM2 is jammed. It only makes buzzing noise but the shaft of the motor doesnt rotate.

the other motors are working fine.

Is there a way to trouble shoot this problem??

There cannot be a mechanical obstruction inside the motor because it is completely sealed.

i tried to loosen the pully attached to the shaft but the hex bolt is extremely tight and the key keeps slipping.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 65 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!