Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Model not sliced correctly


rukenshia

Recommended Posts

Posted · Model not sliced correctly

I am currently trying to print this thing: http://www.thingiverse.com/thing:271735

On the files BWG-Elevation-Assembly and BWG-Upper-Alidade, I cant seem to get Cura (15.06.03) to slice the parts correctly. Here's a view of how BWG-Upper-Alidade _should_ look like:

O6nLZaI.png

but when actually viewing the sliced layers, there is a hole in the part:

RLpVrpj.png

When I rotate the object around, it gets sliced correctly:

4k6dlMH.png

Is there any way I could fix this?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Model not sliced correctly

    Sorry, im not that much into 3d modelling. As I mentioned earlier im using a object from thingiverse. I opened the model up in sketchup but can't say exactly how much it is because sektchup just tells me ~0mm. The wall is getting quite thin at that part so maybe its less than the nozzle size of my UM2? Is there any way to say "okay, just print it anyway"?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Model not sliced correctly

    The wall is getting quite thin at that part so maybe its less than the nozzle size of my UM2? Is there any way to say "okay, just print it anyway"?

     

    The wall is way too thin...

    Cura slices it if you choose a nozzle diameter of 0.2 or less.

    I think it's not a reasonable print... Look at the comments on thingiverse... you're not alone...

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Model not sliced correctly

    You could:

    a) Scale the objects

    b) Change the nozzle size on cura to 0.31-0.39 (I never tried on cura but I play with this on s3d with good sucess)

    c) Use a smaller nozzle

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Model not sliced correctly

    Okay so I just installed blender and extruded the area some more. Not perfectly round anymore but I dont care much (for now). Thanks everyone for helping me to troubleshoot this.

  • Link to post
    Share on other sites

    Archived

    This topic is now archived and is closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...