Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
MMSoft

Temperatuur instelling norzle, staat telkens op 0 graden.

Recommended Posts

Ik ben nieuw op dit Forum dus zal mij even voorstellen.

Mijn naam is Mario en heb al een tijdje een Ultimaker 2.

Het gaat mij steeds beter af om bruikbare prints uit deze printer te krijgen.

Na bezig geweest te zijn met PLA en ABS, gebruik ik nu na volle tevredenheid XT filament.

De Norzle temperatuur heb ik op 245 graden staan, en het bed op 70 Graden.

Bijna altijd print ik direct op een ontvetten glasplaat, en bij prints die goed vast moeten blijven zitten zo'n speciale plaat.        

Voor één probleem heb ik nog steeds geen oplossing gevonden, en dat is als ik iets ga printen ik telkens de  norzle temperatuur van 0 naar de gewenste temperatuur moet zetten.

De Temperatuur van het Bed staat wel meteen goed (70 Graden),  hoe kan ik bereiken dat als ik iets wil printen de norzle temperatuur ook meteen goed staat ?

Dit is mijn werkwijze:

-Ik ontwerp het werpstuk met Solidworks, dus daarmee maak ik een STL bestand.

-Daarna Start ik Cura (ver. 15.02.1), dit doe ik door middel van "Cura.bat" (ik kan namelijk nergens "Cura.exe" vinden).

-Met Cura (ver. 15.02.1) maak ik het ".gcode" bestand, dat zet ik op een SD-Kaart.

-Deze SD-Kaart stop ik in de printer, en kies het bestand om te printen.

Ik ben ook al bezig geweest met de Materiaal instellingen maar ik begrijp niet goed hoe ik dat moet doen, dus mogelijk zit daar het probleem.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan het zijn dat dat je even geduld moet hebben bij de start van een print? Normaal wordt eerst het bed verwarmd en daarna pas de nozzle. Dus even wachten tot het bed op temperatuur is en dan volgt de nozzle (als het goed is)... de printer zal nl. nooit beginnen met en koude nozzle.

Ik neem aan dat je in Cura de gewenste temperatuur hebt ingesteld?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is inderdaad zoals peggy aangeeft dat de nozzle pas begint met opwarmen je je bed bijna op temperatuur is, dit is om te voorkomen dat je plastic te lang stilzit in de nozzle, wat weer tot verstopping kan lijden.

Je vindt geen temperatuur in Cura omdat je een UM2 gebruikt, waar je de temperatuur ingeeft in de printer, in het materiaal profiel. Wanneer je dat zou willen kun je de temperatuur wel in Cura insatellen, maar dat moet je in de "machine settings" het g-code type aanpassen van "UltiGcode" (de default voor de UM2) naar Reprap (Marlin/Sprinter), hiermee overrule je ook de firmware settings zoals de start & end codes, die je dus ook juist moet toevoegen in Cura.

Ik zou het laatste niet doen, gebruik gewoon de materiaal profielen in je printer om de temperatuur te zetten. Je kunt de profielen exporteren naar een SD kaart, aanpassen in een text editor op je PC, en dan weer inlezen in je printer via het materiaal menu (of advanced ofzo, weet niet meer precies hoe het heet want ik gebruik de tinkergnome firmware)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Our picks

  • Ultimaker Cura | a new interface
   We're not only trying to always make Ultimaker Cura better with the usual new features and improvements we build, but we're also trying to make it more pleasant to operate. The interface was the focus for the upcoming release, from which we would already like to present you the first glance. 
    • Like
   • 130 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!