Jump to content

Temperatuur instelling norzle, staat telkens op 0 graden.


MMSoft

Recommended Posts

Posted (edited) · Temperatuur instelling norzle, staat telkens op 0 graden.

Ik ben nieuw op dit Forum dus zal mij even voorstellen.

Mijn naam is Mario en heb al een tijdje een Ultimaker 2.

Het gaat mij steeds beter af om bruikbare prints uit deze printer te krijgen.

Na bezig geweest te zijn met PLA en ABS, gebruik ik nu na volle tevredenheid XT filament.

De Norzle temperatuur heb ik op 245 graden staan, en het bed op 70 Graden.

Bijna altijd print ik direct op een ontvetten glasplaat, en bij prints die goed vast moeten blijven zitten zo'n speciale plaat.        

Voor één probleem heb ik nog steeds geen oplossing gevonden, en dat is als ik iets ga printen ik telkens de  norzle temperatuur van 0 naar de gewenste temperatuur moet zetten.

De Temperatuur van het Bed staat wel meteen goed (70 Graden),  hoe kan ik bereiken dat als ik iets wil printen de norzle temperatuur ook meteen goed staat ?

Dit is mijn werkwijze:

-Ik ontwerp het werpstuk met Solidworks, dus daarmee maak ik een STL bestand.

-Daarna Start ik Cura (ver. 15.02.1), dit doe ik door middel van "Cura.bat" (ik kan namelijk nergens "Cura.exe" vinden).

-Met Cura (ver. 15.02.1) maak ik het ".gcode" bestand, dat zet ik op een SD-Kaart.

-Deze SD-Kaart stop ik in de printer, en kies het bestand om te printen.

Ik ben ook al bezig geweest met de Materiaal instellingen maar ik begrijp niet goed hoe ik dat moet doen, dus mogelijk zit daar het probleem.

Edited by Guest
 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Temperatuur instelling norzle, staat telkens op 0 graden.

  Kan het zijn dat dat je even geduld moet hebben bij de start van een print? Normaal wordt eerst het bed verwarmd en daarna pas de nozzle. Dus even wachten tot het bed op temperatuur is en dan volgt de nozzle (als het goed is)... de printer zal nl. nooit beginnen met en koude nozzle.

  Ik neem aan dat je in Cura de gewenste temperatuur hebt ingesteld?

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted (edited) · Temperatuur instelling norzle, staat telkens op 0 graden.

  In Cura kan ik helaas nergens de temperatuur instellen (ik ben aan het zoeken hoe ik een afbeelding kan plaatsen).

  De printer is nu bezig, maar bij het volgende werkstuk wacht ik eerst tot het bed op temperatuur is, ik ben benieuwd of dat de oplossing is voor mij....

  Edited by Guest
 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Temperatuur instelling norzle, staat telkens op 0 graden.

  Het is inderdaad zoals peggy aangeeft dat de nozzle pas begint met opwarmen je je bed bijna op temperatuur is, dit is om te voorkomen dat je plastic te lang stilzit in de nozzle, wat weer tot verstopping kan lijden.

  Je vindt geen temperatuur in Cura omdat je een UM2 gebruikt, waar je de temperatuur ingeeft in de printer, in het materiaal profiel. Wanneer je dat zou willen kun je de temperatuur wel in Cura insatellen, maar dat moet je in de "machine settings" het g-code type aanpassen van "UltiGcode" (de default voor de UM2) naar Reprap (Marlin/Sprinter), hiermee overrule je ook de firmware settings zoals de start & end codes, die je dus ook juist moet toevoegen in Cura.

  Ik zou het laatste niet doen, gebruik gewoon de materiaal profielen in je printer om de temperatuur te zetten. Je kunt de profielen exporteren naar een SD kaart, aanpassen in een text editor op je PC, en dan weer inlezen in je printer via het materiaal menu (of advanced ofzo, weet niet meer precies hoe het heet want ik gebruik de tinkergnome firmware)

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Temperatuur instelling norzle, staat telkens op 0 graden.

  Bedankt !

  Het werkt nu !

  Het probleem was inderdaad dat ik niet lang genoeg wachten, en ik meteen de norzzle instelden op de juiste temperatuur als ik zag dat deze op 0 graden stond.

  De temperaturen had ik al ingesteld op de printer, en dat werkt (nu) dus ook.

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
  • Our picks

   • S-Line Firmware 8.3.0 was released Nov. 20th on the "Latest" firmware branch.
    (Sorry, was out of office when this released)

    This update is for...
    All UltiMaker S series  
    New features
     
    Temperature status. During print preparation, the temperatures of the print cores and build plate will be shown on the display. This gives a better indication of the progress and remaining wait time. Save log files in paused state. It is now possible to save the printer's log files to USB if the currently active print job is paused. Previously, the Dump logs to USB option was only enabled if the printer was in idle state. Confirm print removal via Digital Factory. If the printer is connected to the Digital Factory, it is now possible to confirm the removal of a previous print job via the Digital Factory interface. This is useful in situations where the build plate is clear, but the operator forgot to select Confirm removal on the printer’s display. Visit this page for more information about this feature.
     • Like
    • 0 replies
   • Ultimaker Cura 5.6 stable released
    Cura now supports Method series printers!
     
    A year after the merger of Ultimaker and MakerBotQQ, we have unlocked the ability for users of our Method series printers to slice files using UltiMaker Cura. As of this release, users can find profiles for our Method and Method XL printers, as well as material profiles for ABS-R, ABS-CF, and RapidRinse. Meaning it’s now possible to use either Cura or the existing cloud-slicing software CloudPrint when printing with these printers or materials
    • 4 replies
  ×
  ×
  • Create New...