Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

Cura Won't Load


breichert
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura Won't Load

Until recently we were running Cura 14.06. A few days ago the splash screen starting coming up but it stopped going past that. We reinstalled with no luck. We installed 15.04.4 and get the same result. We've tried other users on the same PC with the same result.

We are running Windows 7 SP2 x64.

Any ideas what might be going on or where to look for clues?

Thanks,

Brad

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Cura Won't Load

    Have you recently done any changes to firewalls/anti-virus software on the PC? cura uses a local TCP socket to communicate between the front and backend so if that is being blocked that might have something to do with it perhaps?

    Edited by Guest
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura Won't Load

    Nope. I can only recommend trying the new version of Cura. It will be in beta soon.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 14 replies
    ×
    ×
    • Create New...