Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

Z-Stage Problems


martin7025cc
 Share

Recommended Posts

Posted · Z-Stage Problems

Hi,

Two years ago i bought the original heated build plate for the Ultimaker original from ultimaker. Now a couple of weeks ago i was able to come back to 3D printing and install the new Z-Stage but now i have a Problem.

The first try to Print was horrible, the part was 10mm high in the design but the print was nearly 30mm high. Then i checked the Z movement by a sliding caliper and it was totally wrong.

I Tried to figger out the correct steps/mm value but i think i'm not 100% correct. Currently is it to +200,6 but when I print designers higher the approximately 30mm the the bond of the layers go worse.

So could please give me somebody the information of the correct steps/mm setting an also oft he jumpering of the Z-Motor drive?

Im not quite sure what is wrong the value or the jumpering.

Thanks.

Ragards

Martin

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 14 replies
    ×
    ×
    • Create New...