Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

EXTRUDER STOPPED WORKING


Recommended Posts

Posted · EXTRUDER STOPPED WORKING

hay guys i have printed 2-3 design its was good but suddenly my extruder stopped working there is no filament flow now the motor is stuck while printing , i have checked the motor by changing its pin to yaxis the motor works perfectly but while printing it gets stuck and stops the flow of filament.i have tried most of the troubleshoots and solution given on web but it didnt helped so it would be great if anyone would help me with this.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · EXTRUDER STOPPED WORKING

    there is no block or anything that stops the extruder, to check that i have operated the extruder by attaching it to the yaxis of the board and watched its movement the motor is completely working there are no issues.

    i have also tried connecting the extruder at E2 the second connection for extruder still the same...it doesn't work!!

    tried adding a new machine where the firmware is installed again but still the same, not working. any other solution for my problem?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · EXTRUDER STOPPED WORKING

    I think your pcb may have burnt through. Try hooking it up on the x or y and look if it turns then. This way you can look if it is just the port or if it is your extruder motor

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...