Jump to content
Beierxxx

Cura doesn´t show first layers (1 to n) and/or complete model of a gcode file

Recommended Posts

Posted · Cura doesn´t show first layers (1 to n) and/or complete model of a gcode file

I observed with Cura 15.04.4 when loading a gcode file (the sample file was about 25 MB) that several layers (1 to n) are not shown in "Layer View" mode. When moving the layer slider to (n+1) the layer (n+1) is shown, "hovering" above the buildplate in its true vertical position. Depending on the file, the first 30 to 120 layers are not shown.

In parallel, in normal view mode, I cannot see the complete model (means, nothing is to be seen).

Can anyone help, please, thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura doesn´t show first layers (1 to n) and/or complete model of a gcode file

@Beierxxx, I tried loading a gcode file today for the first time :). It's the same here in 15.04.03.

I created an gcode file with cura, saved the gcode file and re-openede it. It's supressing the bottom shell (in my case 8 layers + skirt) in the view.

What's clear, it can not show you the model in normal mode / solid view, as there is no model loaded, what you see is "just" a graphical representation of the gcode path.

Question, why are you loading the gcode file and not the stl? As the gcode file can not be mofified / saved with cura AFAIK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!