Jump to content

Problem loading material


Recommended Posts

Posted · Problem loading material

I just installed the extrusion upgrade kit to make my Ultimaker 2 an Ultimaker 2+, but the new equipment is not loading the print medium.

Instead of pulling it in, it is pushing it out. I went back through the installation video multiple times, thinking I had reversed something, but everything looks exactly as it should.

Any suggestions...PLEASE???

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Problem loading material

    This is a common problem - you have to upgrade the firmware to the um2+. So for example in Cura switch the machine to um2+ and then upload firmware.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.8 beta released
        Another Cura release has arrived and in this 5.8 beta release, the focus is on improving Z seams, as well as completing support for the full Method series of printers by introducing a profile for the UltiMaker Method.
          • Like
        • 1 reply
      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
    ×
    ×
    • Create New...